Home » Lajme, Rajonale » Shënohet 105 vjetori i kongresit I alfabetit të gjuhës shqipe në Manastir

Shënohet 105 vjetori i kongresit I alfabetit të gjuhës shqipe në Manastir

Profesori i gjuhës dhe letërsisë shqipe Alixhemal Salihu ka thënë se 105  vjetori i alfabetit  të gjuhës shqipe respektivisht Kongresi i Manastrit është një datë e ndritshme  për kulturën dhe historinë shqiptare. Ishte data 14 nëntor të vitit 1908 në Manastir të Maqedonisë  kur u mblodh kongresi i Manastirit.

Sipas profesorit në fjalë,  Kongresi i Manastirit manifestohet në forma të ndryshme në të gjitha trojet shqiptare. Muaji nëntor koincidon me  muajin e  festave për shqiptarët  thekson  zoti Salihu.

Në kongres ishin të pranishëm 150 delegatë, të ardhur nga të gjitha anët e Shqipërisë, si dhe nga komunitetet shqiptare në vende të ndryshme të botës. Përndryshe punimet e kongresit kanë përfunduar  më datë 22 nëntor të vitit të lartcekur.

One Response

  1. Joel Torres thotë:

    Politika antishqiptare dhe strategjia e manipulimit janë inherente në institucionet shtetërore të Maqedonisë, ndërsa karakteristikë dominante e partive politike shqiptare është degradimi i projekteve kombëtare për interesa të ngushta klanore dhe grupore. Si pasojë e koordinimit të interesave të tyre grupore koalicionet e njëpasnjëshme qeveritare e sollën situatën politike në gjendjen e para luftës së vitit 2001.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch