Home » Lajme, Opinione » Shteti islamik i Kosoves – sipas rusëve

Shteti islamik i Kosoves – sipas rusëve

Politika e vellazerise Shqiptaro-Turke nuk është gjë tjetër veçse shkatërrim i principeve mijra vjeçare mbi te cilat u ngrit ndërgjegjja kombëtare shqiptare.Kjo vëllazëri ka vetëm një emër. Tradhti. Edhe përkrahja e një politike te tille nga individe pseudo-demokristiane nuk është gjë tjetër veçse Shitje e Interesave tona kombëtare per te cilet luftuan dhe u vranë mijra shqiptarë ne shekuj (i.L)….. E gjithë kjo është e financuar nga vet Rusia ( me argatët e saj Turqinë dhe Serbinë ) ;e ne prap viktima të  (pa)vetdijes sonë.
Shikoni ketë manovrim sllav me diplomatët e huaj : .. је на пријему код српског патријарха, гдје је казo да први пут ради као дипломата у „исламској земљи”. Исправили смо ga и рекли да је то хришћанска земља још од IV вијека. Али, они су то постигли НАТО бомбардовањем – формирање Косова као самосталне државе и стварање исламске државе – оцијенио је митрополит Амфилохије (http://www.vostok.rs/ ) dmth. gjëja se paska qenë një amabsodor(e) i huaj  në vizitë tek patriarku serb, dhe  i paska thënë atij se si diplomat ,punon për herë të parë në një vend islamik („исламској земљи” ) Kurse patriarku serb  e paska korrigjuar duke i thënë që  ky vend (Kosova fxh) është vend i krishterë që nga shek. i 4-të. Por këta (shqiptarët fxh) e arrijtën këtë ( ta bëjnë shtetin islamik fxh) duke i falënderuar bombardimeve të NATO-s- e formua Kosovën shtet  të pavarur dhe e krijuat një shte islami- e  thotë mitropoliti .

Ne, ku mbesim ? Në një eufori të “shtetformimit “  ,e harruam kohën e para një qind vjetëve , dhe nuk menduam aspak se i njejti virua eshte ende gjalle . Pasojat janë të dukshme , po shihen , Por , vetëm të bëjmë një analizë të menduarit tonë haxhiqamilian. Kete na e futi në Kosovë  Rusia . Çka ? arabizmin , pra.

Fajtorët e kësaj fushate antishqiptare janë me emër e mbiemër , ne si qytetar i dimë shumë mirë ; shërbimet tona informative ( nëse ekzistojnë ) ato e dinë edhe më mirë .

“НА­ТО бом­бар­до­ва­њем Ко­со­во је фор­ми­ра­но као ислам­ска др­жа­ва, а ни­је слу­чај­но што је За­пад опу­сто­шио Ју­го­сла­ви­ју, по­ру­чио је ми­тро­по­лит цр­но­гор­ско-при­мор­ски Ам­фи­ло­хи­је. Он је у ин­тер­вјуу за ру­ски пор­тал пра­во­сла­вие.ру ка­зао да је је­ди­на си­ла ко­ја ује­ди­њу­је на­ро­де Бал­ка­на и Ру­си­је Пра­во­слав­на цр­ква, а ко­ја сме­та но­вом свјет­ском по­рет­ку.( Agjensia Ruse i Lajmeve:http://www.vostok.rs/ )

“Me bombardimin e NATO-s – shkruan më tej agjencia, Kosova u bë si shtet islamik, dhe për këtë nuk është e rastit pse u shkatërrua Jugosllavia.- Me këtë fajësohet perëndimi që e shpejtoj një popull , dhe nga ata e krijuan islamin edhe më të fortë. “
“Zoti Xharra i lexoj me ëndje te madhe shkrimet e tua, prekin probleme delikate dhe shume te mprehta për Kombin tone këto tema. Faleminderit qe i ngreh, i diskuton, dhe ja paraqet publikut. Eshte per te ardhur keq kur degjon dhe shikon bashkombasit qe ven dhe luftojne ne Siri, vene dhe luftojnë per ISIS. Nuk e di se cfare duan atje, se cfare janë qëllimet e tyre, idealet e tyre? Nuk e di se kujt i shërbejnë, se sa e ndihmojnë çështjen Shqiptare? Do uroja qe te jem gabim. Nuk e di? Është për te ardhur keq kur shikon dhe degjon qe shume shqiptare me dashuri te madhe flasin fjale te huaja, përqafojnë tradita te huaja, zakone te huaja, por çdo gjë qe është Shqiptare mundohen ti vene shkelmin. Flasin një gjuhe Shqipe qe jo vetëm nuk eshte standarte, por fare e bastarduar. Është për te ardhur keq qe kur shikon qe e mbulojnë arkivolin me flamurin arab. Po kjo pike e zeze? Kësaj i thonë vaj me det. Feja është një ideologji, mos e ngatërroni me çështjen e Kombit tone fenë. Besoni ku te doni por mbajeni per veten tuaj. Mos keq interpretoni Rilindësit tanë,….. Kur ka qene puna për çështjen e Kombit tone ata kane qene shume te qarte. Pra, zgjohuni sa nuk eshte vone, shikojeni te vërten e bazuar mbi fakte, jo atë qe ju servirin te tjerët. (nga Dritan Matraku ) ”

Sllavizmi
Pansllavizmi rus dhe panortodoksia sllave kunder Kosovës . E ne ?


Shikoni sa qesharake thot mitrpoliti, nga një  ish autonomi të Kosovës e krijuan një shtet Islamik.(Он је ка­зао да су од по­кра­ји­не Ко­со­во успје­ли да ство­ре „ислам­ску др­жа­ву”.
– И из ауто­но­ми­је Ко­со­ва ство­ри­ли су „ислам­ску др­жа­ву “Али, они су то постигли НА­ТО бом­бар­до­ва­њем – фор­ми­ра­ње Ко­со­ва као са­мо­стал­не др­жа­ве и ства­ра­њем ислам­ске др­жа­ве. Исто као што на­сто­је да Бо­сну пре­тво­ре у уни­тар­ну ислам­ску др­жа­ву – оци­је­нио је ми­тро­по­лит.
http://www.vostok.rs/ )

Sa poshte kemi ra, shuuuuuuume poshtë, jo se kemi qene ndonjehere te ngritur e larte, por se paku atebote, dikur, gjyshet e stergjyshet tane ishin te pa shkolle te paditur, ……por kto gjera qe po ndodhin sot, kur ne datojmë e shkruaj vitin 2015, kur shkollat vendi i diturisë  mësimit e ndriçimit te mendjes se njeriut, u mundësohet te gjitheve , kur ne kohen moderne te Selfi-ve me handy e kanë mësuar te gjithë, ( se paku për këto gjëra jemi shume përparimtarë, bile bile gjeni!!!!!!)ne ketë kohë , sot, kto budallakina NUK FALEN KURRE
Është turp ti tregosh dikuj sa poshtë kemi rene, ne dite te sotme, kur rinise tone ju jan hapur dyert e evropes dhe botes, qe dikur te na kthehen mendjendritur, te shkolluar, te din ta udhëheqin vendin tone e ta qojnë përpara, ne SHQIPTARET jemi qudia e botes, aq naivë, saçe ne vend te dritës zgjedhim terrin, ne ven te shkollës zgjedhim xhaminë, ne vend te fakultetit zgjedhim xhamin, ne vend te poezive te madhit Naim Frashëri na prapë zgjedhim xhamin e këndojmë dove, ne vend te gjuhës SHQIPE na prapë zgjedhim xhamin e mësojmë arabishten….(. Nje ze i lindur nga pezmi , nje thirrje me zemer ! )

Te gjithë jemi për dit` e më shumë me zemra te plasura, e shpirtin e ndrydhur!(fxh)

Fahri Xharra,
15,08.15 Gjakovë

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress