Home » Opinione » Taksa edhe më shumë e izolon Luginën e Preshevës

Taksa edhe më shumë e izolon Luginën e Preshevës

Kartonat e xhelbër të sigurimeve të pranohen nga njëri tjetëri e jo të aplikohet  taksë për hyrje .   Tarifat e polisave kufitare në mesë të të dy shteteve që do të aplikohen  sjellin edhe më shumë vështërsi në komunkimin e ndërsjelltë të banorëve . Të  gjithë shqiptarët veqmas të shërngulurit , zhvendosurit dhe të dëbuarit nga Medvegja , Bujanoci dhe Presheva reagojn dhe nuk pajtohen kurrsesi më këtë taks që do të aplikohet , ku 60 euro për 15 ditë duhet të paguhen për të hyrë në Kosovë me veture të udhëtarëve   .

 

 

Në vendë që Prishtina në bashkëpunim me  Tiranën  të ulë taksat dhe t’ua paguan studentëve që studijojn nëpër universitet e Prishtinës ,  Tiranës , Shkupit ajo shton taksa të reja . Reciprocitet në mesë të Serbisë dhe Kosovës të aplikohet  në produkte ushqimore , industriale e tjera    .

Kjo duhet të hiqet nga praktika .

Të gjithë ne shqiptarët ngaKomuna e  Medvegjës , Bujanocit dhe Preshevës edhe ashtu ballafaqohemi me një diskriminim nga Beogradi , kemi mbetur Rajoni më i pazhvllluar  , nuk kemi kurrfar perspektive , nuk ka spital e as Universitet na është dashur edhe kjo tarifë që të ndalen vizitat dhe komunkimi  . Fshtarat të banuar me serbë lokal të Kosovës si Shillova e Graqanica jan bër me spitale e universitete kurse Krahina shqiptare ende këto i mungojnë . Ndoshta ka ardh një moment të mendoj popullata të qëndroj apo lëshoj këto troje  pasi ska kurrfarë investimi  . Prishtina e Tirana bashkërisht të investojn dhe të hapin një Agjencion për shqiptarët e mbetur nën admnistrimin e Serbisë  dhe  të ish-RSFJ-së .

 

26.12.2011

2 Responses

  1. muharrem thotë:

    edhe un mendoj qe shum keq e kan bo per banoret e lugines por qeveritaret kosovar ma shum i kshyrin interesat e veta se gjeografin e popullit un jetoj ne kosov por zemra me qan per at pjes edhe pse ndoshtashum ne kufi jam me breznicen por un mendoj se vetem UQPMB-JA MUNDET ME ZGJIDH KET FAR PROBLEMI PA I PERVJEL KRAHET UQPMB-JA ska mir per at pjes shkjau veq pushkes ja ka friken pa luft ska qlirim duhet mi thon shkjaut nje her e pergjithmon se ky vend asht shqiptar dhe ska vend per armik ju dua kosova lindore

  2. Veeresh thotë:

    Halit Xhemeb ElshaniMcbRGIMTARcbT Ncb VEPRIM !Kebto diteb njeb grup mebrgimtarebsh nga Mbreteria e Belgjikebs vizituebn Ministrineb e Diasporebs,pebrkatesisht miirntisn z.Ibrahim Makolli dhe zavens miirntisn e Zhvillimit Ekonomik,z.Ramadan Hasani neb Prishtineb.Me qe rast :z.vens ministri njoftojeb pebr zhvillimin ekonomik,ndersa ministri pebr mebrgatebn njoftojeb pebr themelimin e kebsaj Ministrie neb kebteb vit.Ministri Makolli,Ministri Ibrahim Makolli dhe Halit Elshani-Prishtinw 20011Me kwtw rast ministrit ju dhurue njw libwr pwr Heroin e Diplomacisw shqiptare.Enver Hadri i cili u flijue pwr pwr kauzwn kombetrae nw Bruksel.Si Ministri e re ajo ka hartue njeb udhebzim ab mini dig bb,permbajtjebn e se cilebs po e botojmeb me qellim qe mergimtarebt teb ken njeb njohuri themelore pebr detyrat e kwsaj Ministrie tw Shtetit meb teb Ri teb Kosovebs.Republika e KosovebsRepublika Kosova-Republic of KosovoQeveria e Kosovebs-Vllada Kosova-Goverment of KosovaMireb se erdhet neb atdhe !Kjo Ministri harton dhe zbaton teb gjitha politikat dhe projektebt qe nderlidhebn me diasporen.-Neb bashkebpunim meb diasporebnharton dhe promovonpolitikat pebr ruajtjebn e identitetit,gjuhebs dhe kulturebs,-Zbaton programebt shtetrore arsimore dhe harton politikat neb sferebn e kulturebs pebr mebrgatebn,-themelon dhe kordinon qendrat Kulturore teb Kosovebs pebr diasporebn,-Beneb hulumtime,analiza dhe studime teb politikave neb fushebn e mebrgimit,-cbshteb ureb lidhse e mebrgatebs me institucionebt e Republikebs seb Kosovebs,-Ofron informata dhe pebrkrah investimebt neb kosoveb teb pjestarebve teb diasporebs,-Neb bashkebpunim me institucionebte shteteve tjera kordinon aktivitetetneb pebrmisimin e pozitebs seb diasporebs.Kosova ebshteb vebndi im !-Me 19 maj Qeveria e Kosovebs morri Vendimpebr themelimin e Ministriseb seb Diasporebs,meb mandat pebr teb krijue lidhje meb teb aferta meb ju bashkebatdhetar ,teb pebrfaqesojeb interesat tuaja si dhe teb krijojeb mundebsiteb qe edhe ju teb merrni pjeseb drejt pebr drejt neb procesebt vendim-marrse pebr ardhmerineb e shtit toneb-Kosovebn.Qeveria e Republikebs se Kosovebs do teb tregohebt e kujdeshmenda Mebrgatebs soneb po aq sa edhe ndaj qytetarebve qe jetojneb neb vebnd.andaj themelimi i kebsaj Ministrie ka pebr qellim lidhshmerineb e tyre meb vebndlindjebn nebpebrmjet elementit institucional.-Meb formimin e Ministriseb seb Diasporebs krijohebt mundebsia qe mebrgimtarebt taneb teb kyqebn drejt pebr se drejti neb procesebt nebpebr teb cilat ebshteb duke kaluar vendi,njateb siq ofrohebt mundebsia pebr teb kontribuar jo vetebm nf9aspektin ekonomik,por edhe nf9at profesional.Do teb angazhohemi qe bashkebatdhetarebt taneb teb ndjeneb pebr kujdesjebn e shtetit teb kosovebs kudo qe ata jetojneb,febmijteb taneb neb mebrgateb ta ndjejneb se kaneb Atdhe qe kujdesebt pebr ta.Ne mebrgatebs soneb do t’i deshmojmeb se jemi mirebnjohebs pebr sakrificebnqe bebri ajo pebr Kosovebn neb kohebn kur pa ndihebmn e saj shumeb e7ka tek ne do teb kishte rrjedheb tjetebr.Bruksel,01.11.11 Halit Xh .Elshani

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress