Home » Lajme, Vendore » Të dëbuarit, zhvendosurit dhe shpërngulurit të vendosur në Kosovë: Deklaratë

Të dëbuarit, zhvendosurit dhe shpërngulurit të vendosur në Kosovë: Deklaratë

Ne  të  dëbuarit  , zhvendosurit dhe shpërngulurit  që jemi të vendosur në   Kosovë  jemi duke i përcjellur me vëmendje zhvillimet e fundit në Bujanoc dhe tër Krahinën shqiptare të mbetur padrejtësisht nënë admnistrimin e Serbisë dhe Maqedoni  .

 • Kërkohet instalimi i  forcave mbykqyrëse të OKB-së , NATO , EULEX  .. .
 • Mbajtja e një konference të donatorëve për zhvillim të infrastrukturës  ,
 • Konsultim , vlerësim dhe plotësim i marrëveshjes së Konçulit  ,
 • Investim  për  kthin  për  të  dëbuarit dhe zhvendosurit ,
 • Demilitarizimin e këtij rajoni dhe kthimin e arsenalit dhe ushtarëve nëpër kazerma edhe ku ekanvendin
 • Ndaljen e kurdisjeve dhe gjyqeve poitike

Si dhe ,

 1. Tirana dhe Prishtina të reagojnë me një zë ,
 2. Të zyrtarizoj zyrën dhe një sekretarë  i ngarkuar për Medvegjë  .. .
 3. Parlamenti i shqipërisë të hartoj një  deklarate lidhur me arrestimet  ,
 4. Shteti  shqipëtarë të tërheqë ambasadorin e vetë  nga  Beogradi në shenjë ,
 5. Më 14 të këtij muaji  është  takimi  këshillit të sigurimit të OKB-së Amabsadori i shtetit shqiptarë të marrë fjalën dhe të kërkoj një lloj ,, denimi ’’ për Beogradin .

 

Sot  pati më shumë se çdo herë  të interesuar të dalin në votime nga kategoria e të  dëbuarve , zhvendosurve dhe shpërngulur që u nisën për të vtuart ata që kishin dokumenta valide dhe figuronin nëpër lista zgjedhore dhe kjo  ishte si kundërpërgjigje ndaj arrestimeve nga  Ivica Daqiç  dhe homologu i saj fqinji  Ministresha e punëve të brendshme të Maqedonisë  Jankullovska  .

***

Politika dhe diplomacia e Tiranës dhe Prishtinës të reagojnë me një zë

Të zyrtarizoj zyrën , një division apo departament  pse jo edhe një sekretarë  i ngarkuar për Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevë .

***

Parlamenti i shqipërisë shumë shpejti të filloj dhe të hartoj një  rezulut apo deklarat lidhur me arrestimet e katër majit të ushtaravë të UÇPMB-së në Bujanoc dhe Shkup .

***

Shteti  shqipëtarë të tërheqë ambasadorin në shenjë note verbale dhe paknaqësie që Beogradi është duke ushtruar dhunë , diskriminim , arrestime  dhe terror kundër shqiptarëve vetëm e vetëm të zvoglohet dhe zbrazet kjo komunë me shumicë shqiptare . Më 14 është parapar mbajtja e një takimi të rregultë të Këshillit të sigurimit të OKB-së amabsadaori i shtetit shqiptarë të marrë fjalën dhe të kërkoj një lloj denimi për beogradin
***
Bujanoci ishte , është dhe duhet ta mbajm që shumica e deputetëve lokal të jen shqiptar dhe Kryetari i Komunës të jet shqiptar .

 

07.05.2012

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress