Home » Lajme » Të reshurat e fundit të shiut të vonshme për kulturat bujqësore

Të reshurat e fundit të shiut të vonshme për kulturat bujqësore

Të reshurat e fundit të shiut , ndalun vapën e madhe , por atyre nuk arritën ti gëzohen të gjitha kulturat bujqësore, pasi konsiderohen të reshura të vonshme.0.Agronomi Daliu thekson se këto të reshura do të ndikojnë në rigjallërimin e disa kulturave bujqësore, e sidomos tek rrushi që tani më është në fazën e vjeljes.Vaid Memeti këtë vitë kishte mbjell të gjitha kulturat bujqëore,por nuk arriti të marrë sa kishte pritur.Ai edhe pse i ka ujitur vazhdimisht prapa temperaturat e larta kaën ndikuar që disa prej tyre ti thahen.AI këtyre të reshurave iu gëzua pasi të paktën vreshti me rush është rigjalleruar.Ai sot po vjelte rushin për të dërguar në treg.Sipas agronomit Qenan Daliu ky vitë konsiderohet i dështuar për kulturat bujqësore, pasi të rëshurat e shiut kanë munguar në fazën e vegjetacionit.Në këtë fazë ëshët dashur të ketë 700 l ujë në një metër katrorë, ndërsa ato kanë qënë vetëm 150 l në një metër katorë , dhe ky është një deficiti i theksuar që ka sjellë në këtë dështim.Mirëpo këto të reshura të vonshem shiu nuk jaën të mjaftueshem as për mbjelljen e kultura tjera bujqësore, por të paktën mundësojën lavrimin e tokës.

Anonymity, they hoped, would mean that all topspyingapps.com/ posts would be valued purely on merit as opposed to high-profile people like celebrities and athletes dominating discussions through their enormous social media followings

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress