Home » Lajme, Opinione » Të tregosh maturi politike nuk do të thotë të evitosh të gjitha llojet e konflikteve

Të tregosh maturi politike nuk do të thotë të evitosh të gjitha llojet e konflikteve

Rruga e jetës është drejtësia, mos u ndaj nga rruga për të hyrë nëpër rrugica

Ali Hertica 01

Ali Hertica

 

Kosova sot jeton – e pranon verbërisht të jetojë! – në pellgun e padrejtësisë. Si rrjedhim, Kosova nuk ka fuqi të mjaftueshme për hedhjen e bazave të një shoqërie civile sespe qeveria esht e brishtn pozita dhe opozita, e shoqeria eshte shum e qytetëruar, një shoqërie  e cila e udhëheq vehen pa shiquar qeverinë  ku heshtë  para krimit e shëtitja e lirë e kriminelit lejohen nga kurajo civile e një popullsie dhe qeveris se ndërgjegjësuar për rolin e saj qytetar, e qytetërues në botën tonë

 

 Sipas shkencës politike është aq praktike në thelb dhe e prerë për objektivat praktike,sepse ajo është një veprimtari që kërkon përvojë më shumë përvojë sesa mund të përvetësohet gjatë gjithë jetës së një njeriu,pavarësisht se sa i zgjuar dhe vëzhgus mund të jetë,duhet treguar gjithmonë kujdes në qoftë se duhet rrëzuar një politik që i ka shërbyar shoqërisë në mënyrë të pranushme për një kohë të gjatë,ose të ndërtohet përsëri pa dalë nga modelet dhe mostrat që kanë një vërë të padiskutushme po aty.

 

Një jetë e gjatë  mbi 15 vite në plitikë e mëson popullin në  mekanizmat shoqërorë  që janë të pakuptushëm dhe kjo përshtypje i zbut shpresat e tyre për çka bëjnë ndërhyrjet dhe reformat.Si rezultat ,objektivat zbuten, ku me fjalë të tjera është një raport midis dijeve të bazuara në përvojë dhe modefikim politik.Bruke i sulmon radikalët jo vetëm për kurajën e tyre intelektale,por edhe për entuaziazmin e tyre të ngrohtë dhe pa përvojë.

 

Te tregosh maturi politike nuk do të thotë të evitosh të gjitha llojet e konflikteve ose të kalosh në cilindo krah të autoriteteve.

 

Ngritja e  revoltës bëhet në radhë të parë kur je i sigurt në çështjen tënde.Përsëri të shikohën ngjarjet e 1689-tës si një shembull ideali ku mbreti i Anglisë nuk u rrëzu nga fronti për ankesa të vogla për parregullsi .Ai ishte fajtor për shkelje ligjore të rëndsishme dhe të dukshme.

 

Prandaj nuk mund të saktësosh që më parë se ku mbaron detyra për bindej politike e një poletikani,mendimi juridik nuk hyn fare në këtë fushë.Kur bie fjala për të rrëzuar një politikan apo qeveri,duhet treguar kujdes dhe nuk duhet rrezikuar shumë, sepse kjo mbaron me pasoja të gjata në të ardhmen .Ato që duhen marrë parasysh janë ,,pasojat e mundshme,, që vijnë prej asaj që bëhet dhe jo të drejtat pozitive,që do të hyjnë në fuqi.

 

Pushteti politik duhet të jetë shpërdoruar realisht,para se të bëhet fjalë për gjëra të tilla dhe pamja e së ardhmes duhet të jetë po aq e keqe sa përvojat e së kaluarës.Kështu që populli ngrihet në këmbë për shkak të një të drejte të shkelur,sapo autoritetet thyjnë rregullat e caktuara për ushtrimin e autoritetit politik,kjo nuk lejohet të vendosën kufij të qartë midis së derjtës dhe së pa dejtës në ushtrimin e autoriteteve të vendit. Meer dan dat is echter zijn taak niet. Por më shumë se kjo nuk është puna e  tyre. Megjithatë, nuk e kuptojmë se verifikimi i realitetit dhe historisë në lidhje me konkluzionet që rezulton është një aktivitet thelbësor i rrezikshëm për jetën.Këto përfaqësime domethënë gjallëri të regjistruara, të vendosur për  persona të  kulturuar. Kjo është në kontrast me të gjitha aspektet duke lëvizur historinë e filozofëve.. Kjo histori bie çdo dogmë, çdo interes, çdo qëllim,të përkohshmërisë dhe lokalitetit.. Kjo do të thotë si një shkatërrim të definuar të jetës dhe e rregulluar  se ajo do të mjafton të përceptohet me të drejtë si një kërcënim. Ka shumë gjëra që mund të thuhet për subjektin e rrugës përpara në përpilimin zgjidhjes së ketij problemi të krimit dhe unë preku shumë për këtë në artikullin tim të cituar më lart. Por duhet të kthehet në një tjetër efekt të rëndësishëm kolateralit të propozimit tim për një Bord të krimit.
Shumë deputet kanë shprehur shpresën se bashkëpunimi në mes partive politike nuk është një “gju-hov”..
Me këtë rast duhet , një hap në drejtimin e duhur se palët të jenë dakord që të luftojnë krimin ekonomik dhe politike e mafioze në Kosovë.
Por, për të shkuar më tej dhe për të krijuar Bordin Kombëtar të Politikës së krimit do të kërkohet nga votuesi që të delegojë pushtetin e vërtetë në duart e këtij bordi. Në qoftë se do të ndodhë atëherë, pavarësisht nga çdo gjë që ka ndodhur me çështjen e krimit, politika e jonë do të kishte marrë një hap të madh përpara,pra
ngritja e revoltës në Kosovë është shpetim i popullit. Të tregosh maturi politike nuk do të thotë të evitosh të gjitha llojet e konflikteve.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress