Home » Lajme, Vendore » Vendimi për mbylljen e xhamive në Serbi, nuk vlenë për xhamitë e Preshevës

Vendimi për mbylljen e xhamive në Serbi, nuk vlenë për xhamitë e Preshevës

Eselamu Alejkum

Të dashur vllezër dhe motra, pas qarkullimit të një lajmi nëpër disa portale dhe pas pyetjeve tuaja të shumta mbi mbylljen e xhamive në Sërbi, dua që në cilësin e Kryetarit të Këshillit të Bashkësis Islame të sqaroj opinonin publikë dhe besimtarët se ky vendim nuk vlen për xhamitë në komunën e Preshevës!

Meshihati i Bashkësis Islame në Sërbi me qendër në Novi Pazar ka vendosë për mbylljen e Xhamive në qytetet e shpallur si zona të krizës, ky vendim nuk vlen për komunën e Preshevës, sepse duke e falenderur Zotin xh.sh. dhe kujdesit tuaj, ne ende nuk jemi zonë e krizës!

Bashkësia Islame si institucion i vetëm legalë dhe legjitim është duke përcjellur situatën dhe në rastë nevoje do të dalë me informatë, sqarime dhe udhëzime për ruajtjen e shëndetit të besimtarëve tanë!

Të dashur besimtarë dua të ju informojë dhe sigurojë se falja e namazit në xhamitë e komunës së Preshevës vazhdon normalisht, duke ju kërkuar që të keni kujdes të shtuar në mbajtjen e distancës, duke lutur Zotin xh.sh. të na pranoj faljen e namzit dhe të na mbrojë nga kjo pandemi!

Me respekt!
Ibrahim ef. Ahmedi
Kryetarë i Këshillit të
Bashkësis Islame në
Preshevë!

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch