Home » Lajme, Vendore » zgjedh organet drejtuese – Së shpejti nis aplikimi për frekuencë të Radio Televizionit Shqiptar të Luginës

zgjedh organet drejtuese – Së shpejti nis aplikimi për frekuencë të Radio Televizionit Shqiptar të Luginës

KN-RTSHL-2Këshilli Nacional në mbledhjen e rregullt  ka diskutuar mbi Radio Televizionit Shqiptar të Luginës. Sipas Jonuz Musliut në këtë mbledhje tashmë janë përcaktuar organet përgjegjëse të cilëve u janë dhënë detyrat për ndjekjen e proceduarve të frekuencës për mediumin shqiptar.

KN-RTSHL-2Në seancën e sotme të KKSH është diskutuar mbi RTSHL. Megjithatë në këtë mbledhje mjaft të rëndësishme mbi informimin në Luginë opozita nuk ka marrë pjesë.Sipas Musliut tashmë janë përcaktuar organet përgjegjëse të cilëve u janë dhënë detyrat për ndjekjen e proceduarve të frekuencës për mediumin shqiptarë. Megjithatë Musliu ka kërkuar nga komisioni për informim që në afat sa më të shpejtë të përmbushin obligimet ligjore,kur dihet se dy Tv Publike ai I Preshevës  dhe Bujanocit  do të privatizohen duke rrezikuar që për një periudhë qytetarët e luginës të mbesin pa informim.Me ligjin mbi pakicat KKSH u mundësohet e drejta për informim. Me këtë rast KKSH disa muaj më parë ka aprovuar edhe aktvendimin mbi themelimin e RTSHL.

/RTP/

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress