Home » Lajme, Vendore » “1 Maji” – Medvegja ju pret!

“1 Maji” – Medvegja ju pret!

Tashmë si çdo vit tjetër, më “1 Maj”, në Medvegjë, do të organizohet “Takimet e Vendlindjes-Medvegja 2017”

Janë përplotë lojëra tradicionale që kanë karakteristikë etnokulturore të trevës së Medvegjës dhe prezantojnë shumëllojshmërinë e traditës, zakoneve dhe dokeve të kësaj treve malore, e që në përmbajtje të tyre hyjnë sikurse lojërat e kupës në futbollë, këngët tradicionale, vallet popullore dhe ritet të ndryshme etnokulturore të kësaj treve të njohur shqiptare, që madhështojnë edhe më shumë ketë ngjarje, tashmë tredicionale, për Medvegjën e boshatisur.

Edhe ketë vit, ky evenimet, do të organizohet nga pjesa qeverisëse shqiptare e komunës së Medvegjës, gjithnjë, nënpatronatin e ndihmëskryetares së komunës, Leme Xhema dhe zëvendëskryetarit të kuvendit, Florim Sahiti.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch