Clamy-Rey ka premtuar zonjen e pare te Kosoves se qveria ziceran se do te vazhdoje te mbveshtes edhe më tutje proeceset e filluara demorkatike dhe ekonomike ne Kosovë.

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, e cila po qëndron për vizitë zyrtare në Republikën e Italisë, me ftesë të Presidentit Giorgio Napolitano, mori pjesë të mërkurën në konferencën ndërkombëtare “La Citta Interetnica” (“Qyteti ndëretnik”). Ajo gjatë punive të kësaj konference u takua me presidenten e Zvicrës znj.Michelin Calmy-Rey. Zonja Jahjaga jate takimit me homologen e saj helevtike ka flanderuar anagzhimin e qvewrsie zvcicrane dhe personlisht kontributin e znj.Calmy-Rey ne avancimin e proceseve ne Kosove. Ndërsa, znj.Clamy-Rey ka premtuar zonjen e pare te Kosoves se qveria ziceran se do te vazhdoje te mbveshtes edhe më tutje proeceset e filluara demorkatike dhe ekonomike ne Kosovë., kane njoftuar per ahgjencine informtaive “Presheva Jone” bashepunetorit e kabineti ttë presidentes zvicerane. Pastaj me sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së Ban Ki Mun dhe . Ndërsa presidentja Jahjaga mbajti një
fjalim ku theksoi se historia e Kosovës është e dhimbshme duke bwrw tw ditur se Kosova nuk dëshiron që ajo të përsëritet. Ne duam të ndërtojmë një shoqëri në të cilën të gjithë do ta ndjejnë veten në shtëpi dhe në të cilën të gjithë do të ndjejnë përgjegjësinë për arritjet e vendit të tyre. Gjatë shekujve, njerëzit me prejardhje të ndryshme kanë bashkëjetuar me njëri-tjetrin, kanë jetuar së bashku, por gjithashtu në periudha të ndryshme kohore kanë konfrontuar njëri-tjetrin duke lënë pasoja për të gjithë.

Rome,1 qershor / AIK-Presheva Jonë

Arrive early and keep your distance, but keep an eye on the interactions between the http://www.trymobilespy.com group

Lini një Përgjigje

Previous post Presidentja Jahjaga u takua me shefin e OKB-së Ban Ki Moon
Next post Krstev ka paralajmëruar ndryshim të ligjit mbi mbrojtjen e popullatës nga tymi i duhanit
Translate »