Nesër agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë” ju sjell reportazhin ekskluziv nga një fshat Ilir, deri tash i panjohur në historinë tonë. Në këtë reportazh ekipi gazetarëve të gjancisë « Presheva Jonë » ju prezenton, pos fotografive nga fshati Ilir i cili gjendet në kufi mes dy shtetEve, vande keto anëtare të BE-së që kanë njohur të parat shtetin e Kosovës, ju sjell edhe biseda nga fshatarët të cilët dëshmojnë se aty kanë jetuar ilirët cka dëshmon edhe vet emri i fshatit. Në  hulumtimin tonë, agjencia ka zbuluar poashtu se  aty gjendet edhe kështjella me të njetin  emër  të atij fshati llir, ku disa dokumente flasin se aty kishte kaluar edhe Skenderbeu me trimat e tij. Në fshatin Iliri sot edhe pse nuk flet asuksh shqip, aty flet shqip toka, flet shqip kështjella, flasin shqip shqipnjat që fluturonin mbi qiell të fshatit Ilir, për emrin e të cilit dhe hirotsikun e tij do të mësoni nesër. Pra, më gjerësisht mund të lexoni nesër eksluzivisht në agjencinë informative « Presheva Jonë »

As I have written elsewhere, most people want more than they can afford, hint and are unwilling to give up something now to save and buy what they really need later

Lini një Përgjigje

Previous post Fitorja e Shqipërisë ndaj Frances kuotohet me 8 euro
Next post Në Bruksell bisedohet edhe cështja e diplomave të studentëve nga Lugina e Preshevës
Translate »