Haxhilerët për në vendet e shenjta islame janë nisur të shtunën me aeroplan nga aeroporti i Prishtinës “Adem Jashari “ në organizim të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës dhe këshillave të Bashkësisë Islame në Preshevë dhe Bujanoc. Sipas udhëheqësve të haxhinjve hfz. Hevzi Nuhiu dhe Sevder ef. Bajrami . Me të mbërri në qytetin e Muhammedit a. s., ata janë vendosur në njërin nga hotelet mjaftë luksoz në afërsi të Xhamisë së Pejgamberit a.s ku do të qëndrojnë tetë ditë për t’i falur dyzet kohë të namazit në këtë Xhami të veçantë. Pas qëndrimit tetë ditor atje ata të shoqëruar nga udhëheqësit e tyre do të shkojnë për në Mekë ku gjendet Kibleja e mbarë myslimanëve të rruzullit tokësorë, Qabeja e Madhëruar për t’i kryer ritualet e Haxhit.
RTV Presheva

While the depth of the site can make it a little overwhelming, there’s a treasure trove https://www.pro-essay-writer.com of accessible, engaging, and valuable information for anyone who works with kids

Lini një Përgjigje

Previous post Reshat AVDIU: “SHQIPTARËT LUFTUAN QË TA BËJNË SHQIPËRINË-SHQIPËRI”
Next post Skulptori preshevarë, Hevzi Nuhiu ka hapur ekspozitën e tij të skulpturave nga guri dhe druri në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare në Prishtinë
Translate »