Home » Archive for 17 Janar, 2018

KUJTIME NGA NJË KOHË JO FORT E LARGËT- 500 VJETORI I VDEKJES SË SKËNDERBEUT

Shkroi: Fahri Xharra 17 janari 1968 , 500 vjetori i vdekjes së Skënderbeut . Një jubile që e kanë rastin vetëm fatbardhët të kremtojnë vetëm ata që qëllojnë në atë kohë . Në Kosovë , Maqedoni dhe Malin e Zi shqiptarët filluan të frymonin lirshëm shqiptarisht ; ishte koha e rizgjimit të madh shqiptar . Si me qenë nga natyra e porositur : zgjimi kombëtar në një pjesë të kombit... 

POLITIKA KA PASUR MË SHUMË NEVOJË PËR DR. BUJAR LESKAJN SE AI PËR POLITIKËN

Dëfrim CANI – publicist   -Duke ndjekur rrugëtimin e dr. Bujar  Leskajt- Ka gjithmonë një mundësi, rrethana historike dhe shoqërore për t’u bërë i dukshëm dhe i njohur në një shoqëri njerëzore. Kjo është një histori e njohur që nga kohët e hershme e deri sot. Luftërat, revolucionet, ngjarje të caktuara i kanë sjellë shoqërisë figura politike, ushtarake dhe sociale,... 

PERCAKTIMI DHE SHENJIMI I KUFIRIT- ATRIBUT I SHTETIT TE PAVARUR DHE EKSKLUZIVITET I POPULLIT

Dr. Islam LAUKA Tashmё, ёshtё bёrё plotёsisht e qartё qё marrёveshja e nёnshkruar, me 26 gusht 2015, nё Vjenё, midis Kosovёs dhe Malit tё Zi, “Mbi kufirin shtetёror”, ka tё bёjё, jo me shёnjim, por me pёrcaktim tё kufirit midis dy vendeve. Ashtu siç ёshtё plotёsisht e qartё qё ka njё zhvendosje tё dukshme nga vija historike e kufirit Çakorr-Kullё, nё brendёsi tё... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch