Home » Archive for 27 Janar, 2018

Gjuha shqipe e denuar me vdekje – Papa Llambro Ballamaçi

Të veshur me jakën priftërore, Llambro, vëllai i tij Sotiri, si dhe Anastas Ballamaçi, nga të parët piktorë ikonografë në vendin tonë, e kthyen në një folezë kombëtare, ku filloi të mësohej e të ligjërohej shqipja, përmes botimeve të shoqërisë së shqiptarëve të Stambollit dhe të Bukureshtit. Papa Llambro Ballamaçi, si një prej figurave kryesore nga ku merrte vrull dhe zhvillohej... 

Viti 2018-Viti i VETTING-ut, faleminderit SHBA! (Vazhdim…)

Nga Sënder S.KAPITI Vazhdim…Çdo epokë dhe çdo kohë ka heronjt e protagonistët e vet, ka historinë e vet, krijon “mitet” dhe të shënjtët  e vet që janë ata të cilët kanë dhënë nga vetja e tyre për të mirën e atdheut dhe të kombit. Me të kaluarën e lavdishme ,me ngjarjet dhe me sakrificat e shqiptarëve në të shkurën nuk është ndonjë mjaftueshmëri e konsiderueshme... 

Gjikat – Histori shqiptare në Rumani

nga  Fahri Xharra Shpesh lexojmë “Ghika family with Albanian origin , Hellenized through matrimonial unions fanariote environments , especially with family Mavrocordato then Romanianized by Romanian nobles families matrimonial union between the family Sturdza .-“Familja Ghika me origjinë shqiptare , e helenizuar nëpërmjet lidhjeve martesore me fanariotë , sidomos me familjen Mavrocordato... 

Dhjetë vjetori i shpalljes së Pavarësisë dhe rreziku i zhbërjes së Republikës

Shkruan: Nehat Hyseni Jubileun e dhjetvjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës po e presim në atmosferë të zymtë dhe me shumë sfida: Gjykatën Speciale, Demarkacionin e kufirit me Malin e Zi, Asociacionin e Komunave më shumicë serbe, shndërrimin e FSK-së në Ushtri të Kosovës, etj. Pra, kaluan dhjetë vjet nga shpallja e Pavarësisë së Republikës së Kosovës, në ato... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch