Home » Archive for 8 Qershor, 2018

Rëndësia e Shtabit Suprem të Kosovës në ndërkombëtarizimin e ҁështjes së Kosovës

Prof. Muhamet Shatri (dhjetor 1944- tetor 1945) Gjurmime Albanologjike Seria e shkencave historike Nr 28-29 1998-1999   Instituti Albanologjik Prishtinë Punim studimor Marrë për botim  më 15 dhjetor 2000   Përmbajtja e shkurtër “Shtabi Suprem i Kosovës” u formua në Kuvendin e Tërpezës (në Viti) më 1 dhjetor 1944 për udhëheqjen politike dhe ushtarake të Lëvizjes... 

Fakte dokumentare – Zef Ashta

Në thelb më intereson komunikimi me lexuesin në formën më të qartë dhe interesante të kërkimeve të mia, me shpresë se mund ta ndihmoj të kuptojë ma mirë ngjarjet e treguara historike. Kërkoj të shpalos fakte dokumentare duke i lënë ato të flasin, duke besuar në ndërthurrjen e narratives të interpretimit. Unë ndjek një histori koherente përshkruese  dhe jo analitike. Mendoj... 

Mësuesit i kushtojnë shumë pak rëndësi mendimit kritik, kjo na penalizon në olimpiada

Publikuar më 21.05.2018 nga Jola Alimemaj Nga Lindita Bushgjokaj Maturanti Lorenc Bushi, tregon pasionin për matematikën dhe metodat që ka ndjekur për të arritur stadin e njohurive që kërkohen në olimpiada, rëndësinë e të menduarit kritik për zgjidhjen e ushtrimeve, ndërsa ka shumë nxënës të aftë në matematike, që nuk i shfrytëzojnë dot njohuritë, për shkak të mësuesve... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch