Home » Archive for 12 Korrik, 2018

Shqipëria e Kosova do të ishin përfaqësueset e duhura të të drejtave të shqiptarëve të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës

Presheva dhe Bujanoci janë duke u përballur në prag të një rreziku për të mbetur si një pakicë edhe në qytetin e Bujanocit dhe të Preshevës sikurse Medvegja, nga rrethanat politike të represionit shtetëror serb. Kjo politikë diskriminuese me elemente të paramendimit të një politike shtetërore serbe me tendenca të qarta ekspansioniste që të shpërngulin popullatën shqiptare nga... 

Shkalla e përshtatjes së vullnetit të popullit

Ali Hertica Këtu futen organet e zbatimit dhe administratave,që kujdesen për deyrat praktike të qeverisjes,si taksat doganore dhe drejtësia mbrojtëse etj.Pjesa tjetër është kushtetuta,e cila tregon vendin që zë pushteti legjislativ dhe raporti midis pushtetit legjislativ dhe raportit midis pushtetit të tij ekzekutiv. Të dyja pjesët mund të jenë objekt për vlersësim utilitar.Çështja... 

Shoqëria civile të jetë pjesë e Kuvendit të Këshilltarëve Shqiptarë të Luginës së Preshevës

Shkruan: Xhemaledin SALIHU, kryetar I Shoqatës për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore   Këto ditë vere është aktualizuar Kuvendi i Këshilltarëve Shqiptarë të Luginës së Preshevës dhe pë rte është diskutuar në dy takime në Preshevë dhe Bujanoc. Në Preshevë, takimi u mbajt në lokalet e Partisë Demokratike Shqiptare, ku morën pjesë edhe Partia për Veprim Demokratik, Bashkimi... 

Një romantik i “vonuar” në poezinë e sotme shqipe

Refleksione mbi vëllimet me poezi “MITE DERI PERTEJ” dhe “UNË DHE FJALA” të Hasan Muzli Selimit. Nga Fadil HASMUJA – studiues, Shkodër Në pamundësi për të parë nga afër bukuritë mahnitëse të Bjeshkëve të Namuna, për të ndjerë aromën e luleve erëkëndëshme të livadheve të Malësisë së Gjakovës, për të dëgjuar e shijuar zhurmën (herë nanuritëse e herë me... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch