Home » Archive for 10 Shkurt, 2019

NEOKOMUNIZMI I PASSOCIALIZMIT KOMUNIST NË SHQIPËRI

Nga Skënder Sadri KAPITI Në Shqipëri Komunizmi ngriti sistemin komunist  të socializmit shtetëror praktiko-eksperimental dhe ekstremisht radikal. Pas vetëshëmbjes së atij regjimi, Shqipëria realisht ka kalur gjatë kësaj periudhe 28 vjecare në  një  regjim  si të një neokomunizmi  demokratiko-kapitalist , pasi ishkomunistët më komunistë  dhe agjentët... 

SPEKTRI POLITIK I KOSOVËS NË UDHËKRYQ PËR DIALOGUN

Përfaqësuesit e Ekipit negociator të Kosovës thonë se po punohet në platformën për fazën finale të dialogut Kosovë-Serbi, që po zhvillohet në Bruksel me lehtësimin e Bashkimit Evropian. Autoritetet qeverisëse në Kosovë, pa dy partitë më të mëdha opozitare, po hartojnë platformë dhe miratojnë Ligjin për dialogun, ndërkohë që nga Shtetet e Bashkuara... 

PROBLEMET ME SERBINË ZGJIDHEN KUR DY SHTETET NJOHIN NJËRA-TJETRËN

Kryetari i Nismës Socialdemokrate, njëherësh zëvendëskryeministër në Qeverinë e Kosovës, ka thënë se vendi aktualisht po ballafaqohet me tema të rëndësishme. Limaj ka thënë se Qeveria në njërën anë po punon për zhvillim ekonomik duke nxjerre vendime, por në anën tjetër është tema e dialogut dhe taksës. Limaj pohoi se nga viti 2011 deri në vitin 2018 vendi ka humbur... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch