Home » Archive for 20 Shkurt, 2019

Pavarësia e Kosovës një hap i madh drejtë bashkimit të shqiptareve në një shtet të përbashkët

Nue Oroshi (Fjala e mbajtur në Rovinj të Kroacisë nga Mr.sc.Nue Oroshi ,Kryetar i Shoqatës“ Trojet e Arbrit “, më 17 Shkurt 2018 me rastin e 11 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës) Historia kombtare dhe politike shqiptare ështe gërshetuar me ngjarje të mëdha historike dhe ka kaluar periudha tragjike por edhe krenare gjatë tërë historisë iliro-arbëroro.-shqiptare.Sot... 

Prishtinadhe Tirana do të duhej caktuar një platformë dhe strategji

Shkruan: Refik HASANI Deputetët e ParlamentittëKosovëspërmesplatformës, duke diskutuartëarrijnmiratiminkupërMedvegjë, BujanocdhePreshevë,tëndërtojndhetëmbajnqëndrimpërkëtëkrahinëshqiptare.Vullnetidheplebishiti  i shprehurpërmesëReferendumittëdatës 1 e 2 mars 1992,sakrifica e UÇPMB-ëssëbashku me marrëveshjen e Konçulit do tëduhejtëpranohen. Përmesplatformës... 

Shaban Prelvukaj prej nga Hollanda uron 11 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Z. Shaban Prelvukaj eshte nga Martinajt e Plave-Gucise dhe jeton ne Hollanden e Jugut, ne Gouda, ne nje kompani biznesi Car Cleaning. Ai eshte mjaft i lidhun me vendlindjen e vet, me historine e kulturen e saj, mjaft i interesuar per publikime e botime per historine e kulturen e saj, mjafty i perkushtuar per zhvillimet shqiptare ne vendlindjen e tij. Ai, para disa vitesh, shkoi deri te selia... 

NE MPOSHTËM VETVETEN PËR T’I QËNDRUAR BESNIK POPULLIT

Nga Xhavit Çitaku[ Recension Synimi i autorëve Saranda Iseni dhe Hysen Ibrahimi në librin “ Dhoma 334” është që një sakrificë sublime e bërë në të mirë të popullit shqiptar të mos lihet në harresë, por të mbetët e shkruar me shkronja të arta në historinë moderne në Iliridë si dhe që të dihet botërisht se si bandat e Nikola Gruevskit kishin... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch