Home » Archive for 11 Shkurt, 2020

Moralizmi politik një provë tensioni në shoqërinë demokratike

Ali Hertica Sot ekziston një moralizëm i ri me fjalët kyçe, drejtësi, paqe dhe ruajtje e krijimit – fjalë që i referohen vlerave thelbësore morale që janë aq të nevojshme sot. Por ky moralizëm mbetet i paqartë dhe për këtë arsye rrëshqet – pothuajse në mënyrë të pashmangshme – në fushën e programeve politike. Për më tepër, është një dikum drejtuar... 

Nocioni liberal i paaftë të realizojë idealet e veta

Ali Hertica Legalizimi në vend të komunikimit dhe diskutimit. Shtë një fenomen që manifestohet edhe në mënyra të tjera. Për shembull, shumë politikanë kanë tendencë të neutralizojnë çështjet e vështira duke i riformuluar ato si çështje ligjore. Diskutimi i eutanazisë bëhet pastaj një debat për kërkesat e duhura për kujdesin e duhur dhe procedurën e raportimit. Përballë... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch