Home » Archive for 2 Maj, 2020

Opinion: Përmbysja e demokracisë në Republikën e Kosovës

Shkruan: Nehat HyseniËshtë befasi e papresedan në performansën dhe praktikën e deritanishme të funksionimit të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, që në ditë pushimi, ose më saktë feste ndërkombëtare të punës, një majit, të mblidhet dhe të merr vendim për vendosjen e ‘Masave të Përkohëshme’ dhe ta pamundësoj formimin e Qeverisë Hoti, të LDK-së, duke e hequr... 

NAXHIJA DHE BLERIMI, DY EMRA KRENARIE TË LAGJES GASHANI-BYTYQI

Nga Hilmi GASHI – Gjermani  Lagja Gashani-Bytyqi, që shtrihet buzë magjistrales Drenas-Skënderaj, pjesë e fshatit të madh Qendresë (Tërstenik), kuvendi komunal Drenas (Gllogovcë), edhe pse me mbi 30 shtëpi, edhe për kundër vështirësive ekonomike përgjatë së kaluares, është një ndër lagjet më të shkolluara në komunen tonë të Drenasit. Nga kjo lagje sot... 

Vendosja e Monumentit të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut në Prizren do të shtyhet për shkak të Virusit Korona

Shoqata “Trojet e Arbrit” dhe Drejtoria e Administratës e Komunës së Prizrenit, njoftojnë të gjithë qytetarët prizrenas dhe anë e kënd trojeve shqiptare që vendosja e Monumentit të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut që ka qenë e planifikuar të vendoset më, 6 maj 2020 në Prizren do të shtyhet.Shkaku i shtyrjes është Virusi Korona i cili e ka bllokuar jetën... 

Ndalimi i partive në të vërtetë kufizon demokracinë

Ali Hertica Deklarata bazohet në një numër të keqkuptimeve, supozime të pasakta dhe jo vijuese. Së pari, “burimi më i lartë i legjislacionit” do të ishte “vetë qytetari”. Ky formulim disi i çuditshëm mund të shpjegohet në disa mënyra, është e vërtetë në atë që parlamenti i zgjedhur përfaqëson legjislaturën. Nga kjo (jo sekuenciale) nuk vijon... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch