Home » Archive for 3 Maj, 2020

Opinion: Guximi intelektual

Nue Oroshi Ecjakët e kohës për protagonizëm qoftë politik, kulturor, shkencor, publicistik apo në lëmënj të tjerë të jetës shoqërore shpeshherë bijnë në kundërthënie me njëra-tjetrën për shkak të përpjekjeve që bartë personaliteti  dhe mundësisë që ka ai personalitet për ti dërguar gjerat në drejtimin e duhur.E gjatë këtyre përpjekjeve përzihen edhe... 

Në një sistem demokratik ekziston një konkurrencë midis elitave

Ali Hertica Përveç racionalitetit të lartë, gjithashtu ofron zgjidhje për proceset shoqërore që demokracia liberale nuk mund t’i zgjidhë. Për shembull, demokracia shprehet se një qeveri duhet të zgjidhet nga shumica e popullsisë dhe prandaj t’i përfaqësojë ato. Tani shumica në një demokraci nuk formohet nga shumica fizike, por nga shumica në domenin publik. Debati... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch