Home » Archive for 6 Maj, 2020

PJESË NGA LIBRI: D.DEDIQ, ZHVILLIMI URBANISTIK DHE DEMOGRAFIK I JAGODINËS, SHEKULLI XIV-XX

/Jagodina kishte: 60 shtëpi të krishtera, 160 shtëpi turke, 4o shtëpi arbanase dhe 30 shtëpi rome,8 hane, 6 kafene, 7 furra buke, sipas regjistrimit të popullatës në vitet 80-ta, të shekullit XVIII./ Shkruan: Xhemaledin SALIHU Në fund të shekullit XII territory i krahinës së Moravës, Levçës dhe Belicës hyri në kuadër të shtetit serb, i cili territor do të mbetet deri... 

MARRËVESHJA THAÇI-VUÇIQ-GRENELL HUMBJE E LIRISË SË KOSOVËS

-Serbia nuk bënë të shpërblehet, ajo duhet të marr mësim dhe të dënohet për  krimet barbare në Kosovë          MA. AGIM ALIÇKAJ* Lufta për pushtet në Republikën e Kosovës ka marrë përmasa absurde tragji-komike, shumë të rrezikshme. Radio-televizionet, gazetat dhe mediat sociale janë të mbushura plotë me shkrime, intervista,... 

Tre ditët magjike që e shnderrojnë çdo vit Deçanin në kryeqytet të kulturës kombëtare

Shenjtorët e lirisë.Patriarkët e Rapsodisë Shqiptare.Eshkë e ndezur mbi Shkelzen.Tre ditët magjike që e shnderrojnë çdo vit Deçanin në kryeqytet të kulturës kombëtare.Dita e Shën Gjergjit është dallëndyshja lajmëtare e ardhjes së verës, rigjallërimit të jetës e shtimit të pjellorisë.Gjurmët e saj të çojnë në lashtësi kur njerëzimi besonte në shumë zota.Ajo... 

Filozofia e politikës në shoqërin Kosovare

Ali Hertica Mangësitë demokratike të politikës bashkëkohore të themelit filozofik për një alternative të mundshme. Kur politika e vjetër përbëhet nga një koleksion elitash që monopolizojnë pushtetin për përfitimin e tyre, ku interesat e pjesës tjetër të popullsisë ndonjëherë korrespondojnë me këto interesa elitare dhe ndonjëherë jo, politika e re ofron një mundësi... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch