Home » Archive for 10 Maj, 2020

Çështja e Shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe kërkesat për bashkim me Kosovën, në raport me bisedimet Kosovë-Serbi

/Me këtë punim u paraqita në Kuvendin Mbarëkombëtar për gjuhësi, histori dhe etnokulturë, në Tiranë, më 9-12 maj 2019 dhe në Konferencën shkencore në Mitrovicë, më 2019/ Shkruan : Xhemaledin SALIHU, profesor Hyrje Lugina e Preshevës, Kosova Lindore, banohet me shumicë shqiptare dhe aktualisht shtrihet në jug të Serbisë dhe qysh në Antikë ka bërë pjesë në territorin... 

Pasurit e mëdha janë burokraci në shoqërin demokratike

Ali Hertica Po, veçanërisht në vendet kapitaliste, është sistemi i vetëm që mund të shpërndajë siç duhet burimet financiare. Rastësisht, fjala “burokraci” erdhi  nga lagjja  Louis në Francë. Atje erdhën në pushtet një grup administratorësh, një lloj rrjeti kriminal  dhe  kordon  rreth monarkistëve ,ku mund të... 

Arfi: 200 mijë euro të cilat iu janë ndarë Bujanocit po përdoren për fushatë, Kamberi ia kthen: “Mjerë për çdo shpifës, përqeshës!“

Javë më parë Qeveria e Kosovës ndau 500 mijë euro për tri komunat në Luginën e Preshevës. Saktësisht për Preshevën u ndanë 200 mijë euro, për Bujanocin 200 mijë, ndërsa për Medvegjën 100 mijë euro. Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqipërim Arifi në një intervistë me KosovaPress, tregoi se si do të shfrytëzojë ndihmën e Qeverisë së Kosovës. Ndërsa tha se 200... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch