Home » Archive for 13 Maj, 2020

Gjermania rihap kufijtë me 15 qershor

Gjermania do të fillojë të lehtësojë kontrollet e saj kufitare me Francën, Zvicrën dhe Austrinë të shtunën, sipas ministrit të Brendshëm gjerman Horst Seehofer. Siç shkruan Deutsche Welle, kontrollet kufitare do të qëndrojnë në vend, por do të ketë vetëm kontrolle të rastësishme. Për më tepër, të gjitha vendkalimet kufitare midis këtyre vendeve do të rihapen,... 

Serbia me “hapjen ballkanike të kufijve” po shfaq gjeostrategjinë e projektit të “Jugosllavisë së Re”

NgaRamiz LUSHAJ I klonuari Covid 19 na i rivendosi klonet e kufinit në këtë dy muajt e fundit. Sikur shekullin e kaluar nga Perdja e Hekurt. Ata shqiptarë që nuk ditën me iu gëzue hapjes së kufijve ndërballkanikë e paneuropian e provuan në këtë Dekadën ’20 se çka domethanë mbyllje e tyne. Ma së forti e ndjejnë ata që kanë derdh gjak për kufijtë dhe ata që janë... 

Aktorët e përfshirë në përgjegjësinë vertikale janë qeveritarët

Ali Hertica Dimensioni i dytë i cilësisë demokratike është detyrimi i liderëve të zgjedhur politikë të përgjigjen për vendimet e tyre politike kur kërkohen nga zgjedhësit e qytetarëve ose organet e tjera kushtetuese. sugjeron që përgjegjësia ka tre karakteristika kryesore: informacion, justifikim dhe ndëshkim ose kompensim. Elementi i parë – informacioni mbi një akt... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch