Home » Archive for 16 Maj, 2020

Armend Aliu (APN): Nuk do të marr pjesë në mbledhjen e kryesisë jolegjitime të APN-së

Të dashur qytetar të komunës së Preshevës, Alternativa për Ndryshim është nënshkruese e marrëveshjes për pjesëmarrje të përbashkët të shumicës së partive politike shqiptare të Luginës së Preshevës në zgjedhjet parlamentare në Republikën e Sërbisë, marrëveshje që e vendos të dytin në listën “Alternativa Demokratike Shqiptare – Lugina e Bashkuar” kandidatin... 

Pellumbat e lirisë – Një komb- një shtet!

Me dt 16-të maj të vitit 1999-të ranë në fushën e nderit dy personalitete të shquara të Kosovës dhe të Kombit Shqiptar, dy veprimtarë të shquar të çeshtjes kombëtare, që luftuan njëri me penë për bashkimin e trojeve etnike dhe tjetri me pushkë për shembien e kufijëve ndërshqiptarë, vendosur padrejtësisht mes tyre, Ukshin Hoti dhe Abaz Thaçi (Komandant Bjeshka).Jetëshkrimi... 

Populizmi është ideologji pa vlera për udhëheqjen e elitës

Ali Hertica populizmit si një ideologji e bazuar në një shoqëri që mund të ndahet në dy grupe homogjene, kundërshtare: njerëzit e pastër kundrejt elitës së korruptuar. Populisti do të pretendonte se përfaqësonte vullnetin e një njeriu të pastër në luftën e tij kundër elitës së korruptuar. Shtë e pazakontë që Mudde ta njohë populizmin si një ideologji politike sesa... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch