Home » Archive for 25 Maj, 2020

NDRYSHIMET ADMINISTRATIVE TERRITORIALE NË REPUBLIKËN POPULLORE TË SERBISË NË VITIN 1834-1954

/ Komuna e Leposaviqit dhe disa vendbanime të komunës së Rashkës iu bashkangjitën Kosovës, më vitin 1959/ Shkruan : Xhemaledin SALIHU Gjatë vitit 1834, si shihet edhe në këtë hartën nr.1, Serbia ishte e ndarë në 5 krahina dhe 119 rrethe. “…Ka nevoja imperative gjeografike dhe ekonomike. Kjo ishte e qartë: lugina e Moravës dhe Vardarit janë një tërësi gjeografike,... 

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit sot në Kukës, shpall pikat e lëvizjes

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit do të vijojë në Kukës takimet dhe firmosjen e peticionit për rindërtimin e teatrit ”ku ishte dhe siç ishte”. Por, ajo që bie në sy ndër qëndrimet e saj të fundit është thirrja për bashkim të të gjithë atyre që mbështesin rrëzimin e qeverisë së kryeministrit Edi Rama, ndryshimin e sistemit zgjedhor, shfuqizimin e ndryshimeve kushtetuese... 

Korrupsioni dhe nepotizmi vjen në forma të ndryshme

Ali Hertica Nepotizmi ose favorizimi i të afërmve dhe miqve edhe pse joetike është mjaft i zakonshëm në të gjitha fushat e ndërveprimit njerëzor, veçanërisht në biznes, argëtim, politikë dhe arsim. Edhe pse asnjë kompani apo organizatë nuk do të pranojë plotësisht nepotizmin që noton nëpër korridoret e tyre, kjo ndodh në çdo fushë në të gjithë botën. Mund të... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch