Home » Archive for 28 Maj, 2020

Kuvendi i Preshevës miraton pakon emergjente

Ndihma financiare nga Kosova prej 200 mije eurove eshte dedikuar ne nje program te cilin e ka organizuar Komuna e Presheves duke e quajtur pako emergjente “Presheva 2020”. Kjo pako parasheh qe te ndihmohen bizneset lokale prej 381.131 eurove, ne sektorin e agronomise do te ndahen 127.044 euro, penzionistet do te ndihmohen me 101.642 euro, zyra per te rinj 12.705 euro, Ndermarrja publike... 

Replikë shtërruese me Paskal Milon

Gjergj Kastrioti -Moisiu Ynë.Simboli kombëtar dhe shtetëror.Konstruktor i Shtetit të Përqendruar Arbëror, me bazë nacionale që sot quhet shtet komb. Të gjithë studiuesit prestigjiozë të kohërave dëshmojnë se tribalët e Vjosava Kastriotit dhe Vrana Kontit janë ilirë. Ajo ishte mbesa e Lek Dukagjinit.Arbërorët e quanin Kryezot. Studiuesit e artit ushtarak e kanë... 

Liberalizmi si Lëvizje në rrafshin politik

Ali Hertica Në fund të Luftës së Dytë Botërore, dukej se liberalizmi si lëvizje politike kishte përfunduar. Zgjedhjet e para të mbajtura pas luftës dhanë rezultate jashtëzakonisht të dobëta në vendet e Evropës Perëndimore për mbetjet e partive më të fuqishme liberale. Linja e rënies së liberalizmit politik, e tërhequr nga kthesa e shekullit, dukej se po i afrohej zero.... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch