Home » Archive for 2 Korrik, 2020

Më 2 korrik 1990, delegatët shqiptarë të Kosovës, përmes deklaratës, shpallin pavarësin e Kosovës nga Serbia

Me rastin e 30-vjetorit të Deklaratës së 2 Korrikut, gazetari Nuhi Bytyçi ka ndarë momente të asaj kohe kur delegatët shqiptarë të Kuvendit të Kosovës po përgatiteshin për të miratuar dokumentin e rëndësishëm me të cilin do të shpallej pavarësia e Kosovës nga Serbia. Në “Librin e luftës”, Nuhi Bytyçi jep detaje nga periudha e asaj kohe kur ai së bashku me kolegët... 

Fanatiku konservator në politikë është një demagog klasik

Ali Hertica Fanatiku konservator dëshiron të mbajë atë që ka dhe ka frikë nga frikshme, sepse më i fortë, Anderi. Këto dy linja kryesore në psikikën e fanatizmit konservator janë të mbështetur fort në keqkuptimin se civilizimi është diçka që qëndron ende. Ky keqkuptim ka të bëjë me qëllimet e tij të këqija. Këto synime janë të bindin një audiencë pa ndonjë... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch