Home » Archive for 13 Korrik, 2020

Shoqata e Intelektualëve Shqiptar “Trojet e Arbrit” organizon sesionin e XVI shkencor online me temën: ” Masakrat dhe krimet serbe në trojet shqiptare 1912-1999″

Njoftim Shoqata e Intelektualëve Shqiptar “Trojet e Arbrit” njofton të gjithë studiueset dhe studiuesit shqiptar anë e kënd trojeve etnike shqiptare dhe nga diaspora atdhetare shqiptare se këtë vit pra,në vitin 2020 do të organizojmë sesionin e XVI të rregullt shkencor më temën boshtë: “Masakarat dhe krimet serbe në trojet shqiptare 1912-1999.”Ftojmë... 

Opinion: Format e populizmit dhe burimi i tyre

Ali Hertica “Mallkimi i Banit Populist”,  mbledh së bashku të gjitha akuzat e pranuara të përditëshme të populizmit të përdorura dhe të përhapura nëpër media. Ai tregon se kjo është një rrëmujë e tillë që asgjë tjetër përveç konfuzionit në lidhje me kuptimin e “populizmit” nuk mund të lindë (dhe të ekzistojë). Në kapitullin e dytë... 

Presidenti Thaçi pas rreth 6 orësh del nga objekti i Gjykatës Speciale

Presidenti Hashim Thaçi pas rreth 6 orësh ka dalë nga objekti i Dhomave të Specializuara ku është intervistuar nga prokurorët që kanë dorezuar aktakuzë ndaj tij. Prokurorët e Dhomave të Specializuara do të vazhdojnë edhe nesër me intervistimin e tij. “I jam përgjigjur pyetjeve që u kanë interesuar prokurorëve” ka thënë shkurt Thaçi para gazetarëve.  Read More »

Dr. Blerim Saqipi nga Presheva zgjidhet dekan në Fakultetin e Edukimit të Universitetit të Prishtinës

Blerim Saqipi, doktor i anglishtes nga Rahovica e Preshevës është zgjedhur dekan në Fakultetin e Edukimit në Universitetin e Prishtinës me mandat katër vjeçar.Studimet për Gjuhë dhe Letërsi Angleze, Blerim Saqipi i ka përfunduar në Universitetin e Prishtinës, magjistraturën e ka kryer në Universitetin Lethbridge, “Alberta” të Kanadasë, ndërsa dokotoraturën për Shkencat... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch