Home » Archive for 24 Korrik, 2020

E nderuar Ministre e Kulturës së Shqipërisë znj Elva Margariti deshtuat: Dorëhiquni!!

Ministria e Kulturës me veprimin apo mosveprimin e saj në vijimësi nuk e mbrojti  identitetin kulturor të Kombit Shqiptar.Eposi i Kreshnikëve është pasaporta e trashëgimisë shpirtërore. Lahuta e çiftelia, ashtu si plisi i bardhë, xhamadani, xhubleta e fastanella janë kolona vertebrale e etnokulturës shqiptare.Ministria e Kulturës në vend që të hartonte një strategji... 

Realiteti politik është shumë kompleks për t’u kapur në koncept universal

Ali Hertica Shtë një paradoks që pak filozofë përpiqen. Në një botë të ndërlikuar dhe të pasigurt, ku suksesi ose dështimi përcaktohen nga faktorë të panumërt, filozofia politike zakonisht bazohet në koncepte uniforme. Liria, të drejtat individuale, barazia, drejtësia, etj. Në fakt, duket se është pothuajse një vlerë e shtuar nëse një teori normative se si njerëzit... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch