Home » Archive for 25 Korrik, 2020

Trinia e shenjtë e Kombit Shqiptar thirrje shqiptarëve të Malit të Zi – Bashkohuni!!

Muaji gusht flet me trininë e shenjtë të Kombit Shqiptar.Flet me shpatën ngadhënjimtare të Gjergj Kastriotit mbi hordhitë turke në vitin 1465 në dy fronte, në Bulqizë dhe Kashar, me fjalën e Ideologut të projekteve kombëtare e kuvendeve të mëdha për pavarësi Hasan Prishtinës që jehoj në Shkupin Dardan të çliruar me 12 gusht të vitit 1912-të.Kjo ditë, në kalendarin... 

Opinion: Sekularizmi radikalë është një kërcënim për demokracinë

Ali Hertica  Feja është rikthyer, gjë që është më e rëndësishme në Evropë sesa në Shtetet e Bashkuara, ku feja kurrë nuk do të ishte zhdukur. Por për gjysmë shekulli, nga vitet 1920 deri në vitet 1970, feja e organizuar nuk ishte një fuqi e rëndësishme politike as në Shtetet e Bashkuara. Sidoqoftë, ajo vazhdonte gjithnjë, veçanërisht jashtë qyteteve të mëdha,... 

OPINION: PSE SHQETËSOHEN DISA INDIVIDË DHE NDONJË MEDIE PËR NDËRTIMIN E XHAMISË NË PRISHTINË

Nga Skënder Sadri KAPITI Në Kosovë janë 95% e popullsisë muslimanë dhe 2-3% katolikë. Për besimtarët katolikë është ndërtuar Katedrelja në Prishtinë. Dhe për besimtarët muslimanë duhej patjetër të ndërtohej Xhamia e Madhe në Prishtinë pasi besimtarët muslimanë nuk ka pse të falen në sheshe dhe në rrugë pranë xhamive pasi ato nuk kanë kapacitete për numrin... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch