Home » Archive for 3 Gusht, 2020

Shtëpia e shëndetit në Preshevë, ka publikuar statistikat e Covid -Ambulantës për muajin korrik

Info statistikat në Covid Ambulancën e shtëpisë së shëndetit në Preshevë për muajin #Korrik01.07 – 31.07.2020 296 pacientë janë paraqitur në kontrollë44 pacientë me test të shpejtë “Elisa” kanë dalë pozitiv (15% të testuarve) Mosha mesatare 57 vjet13 pacient me PCR test janë konfirmuar pozitiv (4% e të testuarve)Mosha mesatare 47 vjet Janë transportuar për... 

Ora e maleve në Rozhajën iliriane si orakull dhe muzë e poezisë shqipe

Orët e maleve ju bëjnë thirrje shqiptarëve në Mal të Zi: Bashkohuni.Shqiptarë të Malit të Zi: Mos e vrisni vetë orën tuaj.Rozhaja, kjo trevë e lashtë iliro- arbërore, me bukuri mahnitëse të natyrës ka përkundur brez pas brezi në djepat e saj trimat e këtyre bjeshkëve kryelarta, me kulla të bardha e krenare, të cilat qëndrojnë në këmbë shekull pas shekulli si deshmi... 

Në çdo situatë të historisë, pakënaqësia e madhe shpesh shkakton një revolucion

Ali Hertica  Për të përcaktuar nëse Lideri mund të krahasohet apo jo me një diktator kërkon një përkufizim të një diktatori dhe, ndoshta më e rëndësishmja, një diktaturë. Një përkufizim i zakonshëm është: “Një diktaturë është një formë e qeverisjes në të cilën një person (diktatori) përkohësisht ka fuqi absolute dhe zakonisht përfshin shtypje sistematike... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch