Home » Archive for 14 Gusht, 2020

Lulzim Basha dhe PD e ripërtërirë do t’i japin fund tranzicionit traumatik në Shqipëri

Nga Skënder Sadri KAPITI Tranzicioni 30 vjecar në Shqipëri ishte një dështim i madh, një prapmbetje dhe mosavancim e mozzhvillim demokratik, një vëndnumro, por sidomos me keqqeverisjen e Edi Ramës, Shqipëria ka rrëzhqitur në regres. Tani me reformimin ripërtëritës së PD-së dhe me Bashën PD ka misionin për ndarjen përfundimtare me tranzicionin. Qënia në pushtet prej dy mandatesh,... 

Vetëm legalizim i eutanazisë është në përputhje me pluralizmin etik mbizotërues

Ali Hertica  Në radhë të parë, fakti që shteti është neutral, nuk nënkupton në vetvete se kundërshton filozofitë e jetës. Ne te kunderten,pikërisht për shkak të një respekti të madh për orientimet e secilit vlera, liria e ndërgjegjes është një domosdoshmëri. Sidoqoftë, praktika shpesh rezulton ndryshe, duke kufizuar dimensionin filozofik në sferën rreptësisht... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch