Home » Archive for Gusht, 2020

Sinteza e shkëlqyeshme thjesht nuk ekziston e individualizmit liberal

Ali Hertica  Siç theksova, komunitarizmi ka shumë hije dhe nuance në vijim, unë do të doja të inicioja një alternative të moderuar komuniste për një liberalizëm të mbingarkuar. Vëmendja nuk do të shkojë vetëm tek kritika e individualizmit liberal. Po aq e rëndësishme, më duket se arrij në përfundimin se komunizmi (në krahasim me liberalizmin) i kushton shumë vëmendje... 

Në seancën e sotme, zgjidhen kryetari dhe zv.kryetari i ri i Kuvendit Komunal, por jo edhe ai i Komunës së Preshevës

Sot, u mbajt seanca e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal të Preshevës pas krijimit të shumicës së re qeverisëse, e cila vazhdoi deri në orët e mbrëmjes pa i përfunduar të gjitha ndryshimet qeverisëse siq ishin marrë vesh paraprakisht partitë e koalicionit të ri qeverisës. Seanca e kuvendit filloi në ora 12, ku këshilltarët e koalicionit të ri PDSH, PVD dhe LR votuan për... 

Arrihet marrëveshja për formimin e një shumice të re mes PDSH-së, PVD-së dhe LR-së, seanca do të mbahet nesër në ora 12.00

PDSH, PVD dhe LR kanë arritur mbrëmë një marrvëshje koalicioni për qeverisje për mandatin e mbetur të Kuvendit Komunal të Preshevës. Sipas informacioneve tona, për Kryetarë të Komunës, palët janë dakorduar të jetë nga radhët e Lëvizjes për Reforma (LR), Kryetari i Kuvendit nga radhët e Partisë Demokratike Shqiptare(PDSH), ndërsa Partia për Veprim Demokratik do ta ketë... 

Trupit Koordinues shpallë konkurs për bizneset e Komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë

Shërbimi i Trupit Koordinues i Qeverisë së Republikës së Serbisë për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë (në tekstin e mëtejshëm: Shërbimi i Trupit Koordinues), më 25.08.2020, shpall KONKURS për ndarjen e mjeteve për subvensione subjekteve ekonomike në pronësi private për vitin 2020, në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Konkursi realizohet nga Shërbimi i Trupi... 

Opiniom: Demokracia në sistemi tonë parlamentar

Ali Hertica  Partiat po zhvilloin propozime për një “demokraci më të fortë, Kushdo që dëshiron të mbrojë demokracinë, tani duhet të marrë ofensivën. Kjo lëvizje argumenton për ‘një demokraci të të gjithëve, për të gjithë, nga të gjithë’, me referencë të qartë në raportin përfundimtar  dhe shqyrtimin e vërtetësinë e së ardhmes... 

Opinion: Shenjtorja Nënë Tereza Engjëlli unik që Zoti i’a dhuroj njerëzimit

Lapsi në dorën e Zotit110- vjetori i lindjes së Shënjtores që me dashuri pushtoj qiejt Më 16-të tetor 1979, kur bota u lajmërua, jo pa sensacion, se një misionare në Kalkutë do të merrte çmimin Nobel që u konkretizua me 10 dhjetor të atij viti, biografë e gazetarë u turrën të rrëmonin në biografinë e kësaj gruaje të brishtë e të çuditshme. Fjalëpak, por e... 

Opinion: Misioni i mediave ado të vdesin nga një vdekje e heshtur

Ali Hertica  Teknologjitë e reja, dhe veçanërisht media sociale, u japin mundësi qytetarëve të shprehin drejtpërsëdrejti pikëpamjet e tyre. Falë platformave dhe sistemeve të teknologjisë, çdo qytetar sot mund të bëhet jo vetëm një marrës pasiv, por edhe një prodhues aktiv i informacionit dhe të ndikojë në peizazhin e informacionit në kohë reale. Ky është demokratizim... 

PVD merrë vendim që të jetë pjesë e një shumicë të re në Kuvendin Komunal të Preshevës

KUMTESË E PARTISË PËR VEPRIM DEMOKRATIK Strukturat e Partisë për Veprim Demokratik, gjatë këtyre ditëve kanë mbajtur takime të vazhdueshme si pasojë e situatës së krijuar pas dorëheqjes së kryetarit të Kuvendit Komunal. Gjatë ditës së sotme PVD mbajti mbledhje me Kryesinë e degës, kryetarët e nëndegëve dhe këshilltarët e Kuvendit Komunal në të cilën... 

PDSH fton PVD-në dhe LR-në për krijimin e një shumice të re, pa pretendimin që PDSH të ketë kryetarin e Komunës së Preshevës

Kryesia dhe Grupi i Këshilltarëve të Partisë Demokratike Shqiptare pas diskutimeve dhe analizës rreth situatës së krijuar në Kuvendin Komunal të Preshevës, lëshon këtë : Komunikatë Pas dorëheqjes virtuale të kryetarit të kuvendit komunal, z. Sami Salihu të publikuar në rrjetin social me datë 16.08.2020, në të cilën deklaron se “tërhiqet nga pozita e kryetarit... 

Përdorimi i ndryshuar në një botë në ndryshime

Ali Hertica  Modelet e konsumit të komunikimit janë duke ndryshuar,shikimi i vonuar po bëhet më i rëndësishëm dhe lojtarët globalë po hyjnë gjithnjë e më shumë në dhomat tona të jetesës. Ne gjithashtu vërejmë një hendek në gjeneratë në rritje. Ndërsa mjetet e informimit tradicional (televizioni, radio dhe gazetat) janë akoma burimet kryesore të informacionit për... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch