Home » Archive for 17 Shtator, 2020

Gent Cakaj: Edhe një punë fort domethënëse për Luginën e Preshevës

Pas mbështetjes financiare për shpërndarjen falas të materialeve shkollore për nxënësit shqiptarë në Luginën e Preshevës, Qeveria e Shqipërisë tani ka vendosur të ndajë edhe mjetet e nevojshme financiare për hapjen e zyrave të Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë. Shqiptarët e Medvegjës, sot, kanë nevojë të jashtëzakonshme për praninë e Këshillit dhe mbështetjen... 

NJË DOKUMENTAR I HOLLËSISHËM PËR ATDHETARIN EMBLEMATIK NEZIR ZASELLËN

Prof. Fetah BAHTIRI, recensionUddevalla, 17.09.2020 NË MUAJIN E KALUAR DOLI NGA SHTYPI LIBRI „NEZIR ZASELLA LUFTËTAR E ATDHETAR I PËRBETUAR”, I AUTORIT AVDYL UKABotues: Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi ”NEZIR ZASELLA LUFTËTAR DHE ATDHETAR I PËRBETUAR” është titulli i këtij libri me autor Avdyl Ukën. Që në fillim dua... 

Z Basha çlirojeni PD- në nga simbolet, sherbëtorët dhe mendësitë e diktaturës

Nga Azgan Haklaj Koha kërkon robespierë e jo robër të komunizmit të konvertuar në demokratë. Është koha që tritanët e PD- së të hapin krah e jo të imponohen me testament trashëgimie politike për të bijtë.Për të përmbysur Sulltan Ramën kërkohen ata që kanë kaluar provën e zjarrit Hapja njëqind për qind e listave dekomunistizon, despihunizon, denepotizon... 

Qytetarët nuk janë të kënaqur me sjelljen e politikanëve

Ali Hertica  Kundërforcimet janë thelbësore në një demokraci të ekuilibruar, mbi rëndësinë e drejtësisë së pavarur në shtetin demokratik kushtetues, një pjesë e rëndësishme e analizës sime ishte se tensioni do të rritej midis gjyqtarit dhe “administratës demokratike” të përbërë nga qeveria dhe parlamenti. Arsyeja dhe struktura e këtij speciali për... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress