Home » Archive for 12 Tetor, 2020

Këshilli Komunal i Preshevës mban mbledhjen e tetë të tij

Kryetari Komunës ka mbajtur mbledhjen e radhës të këshillit komunal e teta për këtë vit kalendarik. Si pika të rëndësishme ishin Shqyrtimi i konkluzionit mbi realizimin e programit “Lufta kundër Covid-19” me numër 400-57/2020 dhe kërkesa për hapjen e grupit gjysëmditor – të përzier të Entit Parashkollor: “8 Marsi” -dega në fshatin Raincë ku... 

Josep Borrell: Arritja e një marrëveshje përfundimtare është çështje muajsh

Shefi i diplomacisë së Bashkimit Evropian Josep Borrell ka deklaruar se procesi i dialogut do të ndihmojë Kosovën dhe Serbinë në rrugëtimin e tyre drejt familjes së madhe evropiane dhe se arritja e një marrëveshje përfundimtare sipas tij mund të jetë çështje muajsh. Ai këto komente i bëri sot pas takimit me ministrat e Jashtëm të Bashkimit Evropian, duke iu përgjigjur në... 

Opinion mbi veprat e shkrimtarit Bedri TAHIRI

Nga Skënder Sadri KAPITI Shkurtimish po jap një opinion mbi përshtypjet dhe mbresat që lënë veprat letraro-historike të shkrimtarit Bedri Tahiri.Qëllimi i këtij shkrimtari, i autorit,  vjen dhe rrjedh  prej rrethanave në të cilat ai ka krijuar veprat e tij, e cila është kryesisdht më së shumti tematika patriotike e  Luftës heroike te UÇK-së. Lexuesi... 

Sundimi demokratik i ligjit dhe liria

Ali Hertica  Qeveria është atje për shkak të ligjit. Sepse njerëzit bien ndesh me njëri-tjetrin. Apo mund të vijë. Shteti është atje për shkak të nevojës njerëzore. Por ushtrimi i drejtësisë kërkon fuqi. Qeveria nuk mund të bëjë pa pushtet. Ajo madje ka marrë përsipër të ashtuquajturin monopol të dhunës, që nuk do të thotë se dhuna është instrumenti i saj... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch