Home » Archive for 14 Tetor, 2020

Kryetari i komunës së Bujanocit, vizitoi bizneset në Komunën e Bujanocit

Gjatë ditës së sotme kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi me bashkëpunëtorët e tij vizitoi dy prej ndërmarrjeve të suksesshme që operojnë në komunën tonë “Jolly Natural Casing” dhe “TermopanGlas” që kanë përfituar mjete nga konkursi i Trupit Koordinues, e të cilët produktet e tyre i plasojnë edhe në tregun e Bashkimit Europian.Këto dy ndërmarrje punësojnë... 

Opinion: Mbështetje Vjosa Osmanit dhe iniciativës qytetare për krijimin e një Lëvizje Demokratike gjithpërshirëse

Nga Skënder Sadri KAPITI Tashmë është bërë domosdoshmëri dhe nevojë urgjente formimi dhe dalja në skenën politike kosovare të një Lëvizje të Re Demokratike gjithpërfshirëse, ku të përfshihen kryesisht njerëz nga shoqëria civile, rinia studentore, profesionistë , nga bota intelektuale, akademike  dhe e biznesit; ku të pëfshihen edhe nga diaspora e kudo ku ka... 

Sot, doli nga shtypi libri i titulluar “Natë e trishtuar” i autorit Prof. Isuf Bajraktari

Botues: Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani”, Suedi Nga: Hysen Ibrahimi[1],recension NË POEZINË E PROF. ISUF BAJRAKTARIT DO TË HASIM NË NJË KRISTALIZIM TË VARGJEVE POETIKE, ME SHPREHJE ARTISTIKE Poezia në librin e titulluar “Natë e trishtuar” e autorit Prof. Isuf Bajraktari, do t’i imponohet lexuesit me një varg vlerash poetike,... 

Ndikimi i oligarkisë sipas Platonit

Ali Hertica  Ka shumë shembuj të oligarkisë nga historia. Ishte filozofi grek Platoni që e quajti këtë mënyrë politike të qeverisjes si një nga pesë format e mundshme të qeverisjes që ekzistonin në kohën e tij: aristokracia (rregulli më i mirë, fisnikëria ka fuqinë), timokracia (= një qeveri e ushtrisë), oligarkia ( një qeveri e një grupi të vogël), demokracia... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch