Home » Archive for 19 Tetor, 2020

Opinion: Të drejtat themelore dhe të njeriut

Ali Hertica  Të drejtat rrethore, të referuara gjithashtu si të drejta themelore ose të drejta të njeriut, janë norma themelore, të paprekshme ligjore që duhet t’u garantojnë qytetarëve lirinë personale dhe një ekzistencë dinjitoze dhe që duhet të kufizojnë ndërhyrjen nga qeveria në veçanti. Në Kosovë, këto të drejta përcaktohen në ligjin më të lartë kombëtar,... 

Përfundoi Edicioni i XXIV i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë “Ditët e Naimit”

DITËT E NAIMIT E HAPËN SIPARIN NË TETOVË DHE E MBYLLËN NË TIRANË Prej 15–18 tetor 2020, në Tetovë u mbajt Edicioni i XXIV i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë “Ditët e Naimit”. Përgjatë tri ditëve u mbajtën aktivitetete të shumta letrare, artistike, shkencore dhe kulturore. Në te morrën pjesë poetë nga vende të ndryshme të botës si: Lidija Dimkovska (Maqedoni e Veriut).... 

Komunat, Preshevë e Bujanoc shpallin konkurs për ndarjen e bursave për nxënësit e shkollave të mesme

Komuna e Preshevës dhe e Bujanocit shpallin konkurs për ndarje të bursave për nxënësit e shkollave të mesme të komunës së Preshevës respektivisht, Bujanocit, për periudhën 2020/2021. Në bazë të Vendimit mbi rishikimin e buxhetit të komunës së Preshevës respektivisht të Bujanocit për vitin 2020 nr. 401-4/2020 të dates 17.09.2020, Drejetorati për shërbime publike shpallë... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch