Home » Archive for 22 Tetor, 2020

Çdo nikaj – merturas e ka një lot për ty, se ti e meriton dhimbjen, Doda ynë i mirë!

Nga Pjetër  META (PËRPALI)             Asnjë nikaj- merturas nuk e ka të lehtë t’i japë lamtumirën Dod Prognit, Dodës që sot ka ndërruar jetë. Një dhimbje e thellë, një lëndim i thellë, që del nga palca e shpirtit tim, si tek çdo nikaj- merturas, nuk më lejon ta shqiptoj fjalën vdekje për Dodën e dashur. Doda nuk... 

IKU DHE HISTORIANI I NJOHUR, DODË PROGNI

Sot iku dhe historiani i mirënjohur Dodë Prelë Progni i Mërturit. Ai ndrroi jetë në Tiranë nga sëmundje natyrale, jo kovidiane.             Veprimtaria e tij si studiues i historisë së kombit shtrihet në disa dekada jetë nga kohania si mësues dhe, tevona, historian i Muzeut Historik të Tropojës dhe në vitet e pensionimit... 

Demokracia si rregull i vullnetit popullor

Ali Hertica  Koncepti i “demokracisë”, sipas historianit Von der Dunk, i përket më të reshurave në bagazhet e politikanëve dhe historianëve, e cila tashmë është kaq e pasur me terma . Me kusht që të ketë shumë shkallë dhe forma të demokracisë dhe se për këtë arsye është e pasaktë të identifikohet një formë e veçantë, siç është rregulli i shumicës... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch