Home » Archive for 26 Tetor, 2020

Vanadalizëm në shkollën fillore “Naim Frashëri” të Bujanocit, dëmtohet murali falenderues ndaj Kosovës dhe Shqipërisë

Në shkollën fillore “Naim Frashëri” në Bujanoc, mbi muralin e artistit shqiptar Nexhat Boriçi, ku falënderohet Kosova dhe Shqipëria për ndihmat që kanë bërë me furnizim me libra, njerëz të papërgjegjshëm kanë shkruar parullat “Kosova është Serbi”.Në profilin e shkollës fillore “Naim Frashëri” në Bujanoc thuhet:“Vandalizem nga njerëz... 

Patriotët dhe klerikët ortodoks shqiptar, mendimtarë dhe martirë të shqiptarizmës

Nga Skënder Sadri KAPITI Atdhetarët shqiptarë të besimit ortodoks  kanë meritën e madhe pasi ata janë treguar dhe kanë vepruar si  patriotë e kombëtarë të mëdhenj, si lëvrues të letrave e të gjuhës shqipe për zgjimin e ndjenjës kombëtare, sepse fjala komb kupton gjuhë dhe kulturë. Atdhetarët shqiptarë ortodoksë kontribuan për kombin shqiptar... 

Praktikoni sundimin demokratik të ligjit

Ali Hertica  Ashtu si koncepti i demokracisë, koncepti i shtetit të së drejtës ka shumë më shumë iluzionin se problemi do të bëjë zgjidhjen më të mirë. Ky problem nuk zgjidhet si duke zgjedhur elitat politik, ashtu si duke paraqitur pushtetin shtetëror për një ligj ose më të gjerë për një ligj.  Në të gjitha llojet e teorive të pushtetit (Darvinizmi social,... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch