Home » Archive for 23 Nëntor, 2020

Principata e Serbise, më 1878, me vendimet e Kongresit të Berlinit fitoi pavarsinë dhe shtimin e territoreve në rajonin e rrethit të Nishit, Pirotit, Vranjës dhe Toplicës

Millosh Jagodiq, Kolonizimi i Principatës së Serbisë 1861-1881, Ligji mbi kolonizimin  i datës 15 janar 1880 (Milos Jagodic, Naseljavanje Knezevine Srbije 1861-1880, Beograd, 2004 /Zakon o naseljavanju od 15. januara 1880). Shkruan : Xhemaledin SALIHU Principata e Serbise, më 1878, me vendimet e Kongresit të Berlinit fitoi pavarsinë dhe shtimin e territoreve në rajonin e... 

Historinë e shkurtër të filozofisë në politikë

Ali Hertica  Politika nuk mund të bëjë pa filozofinë e saj të miqve. Kriza e kabinetit e ka bërë të qartë atë, mendojnë filozofët Gude dhe Roovers. Timeshtë koha që politikanët të heqin dorë nga dëshira e tyre për reformë dhe të bëjnë vetë-reflektim në një Dhomë të Tretë.Në slitë që është jeta perëndimore sot, të gjithë marrim vendime shumë shpejt.... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch