Home » Archive for 12 Janar, 2021

TË MBETESH LUFTËTARË I PËRJETSHËM…

(Refleksione nga publicisti Dëfrim CANI mbi Harry BAJRAKTARIN-Nderi i Kombit dhe breznitë e familjes së tij të madhe BAJRAKTARI  të VRANOCIT) Në kronikën e historisë emblematike të mbijetesës së Kosovës, nëpër ngjarje të njohura të saj, në historinë e kullave dhe të burrave të vendit, siç thuhet ndryshe për kullat e Rrafshit të Dukagjinit dhe përgjithsisht të Veriut,... 

Një pyetje publike: Me kë është e vërteta dhe moraliteti politik, me Vjosa Osmanin apo me Isa Mustafën e kompani

Nga Skënder Sadri KAPITI E vërteta dhe moraliteti  politik,  LDK-ja dhe Vjosa Osmani  para opinionit public por edhe atij ndwrkombwtar Kwtw shkrim tw shkurtwr  po e bwj si  pyetje publike drejtuar kryesisht votuesve nw Kosovw. Nëse pyeten “opinionistët” apo “mediatikët” për politikë të re, për alternativë... 

Subjektivi i burimit të moralit politik…

Ali Hertica  Antirealizmi moral është ajo ide ku veprimi,në vetvete,nuk përshkruhet si bartëse i së mirës dhe i së keqes.Nuk dallohet ndonjë gjë e veçantë,për shembull në mosmbajtjen e premtimit që të tregoj se është keq të mos e mbash premtimin dhe kështu ,të vëresh se njerëzit faktikisht zhgënjehen ashtu siç po zhgënjehet qytatari i Kosovës nga premtimi i paskrupullt... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress