Home » Archive for 29 Janar, 2021

Me 1 shkurt Kosova dhe Izraeli lidhin marrëdhëniet diplomatike

Republika e Kosovës po hyn në një etapë të re historike me Shtetin e Izraelit. Shtetësia dhe subjektiviteti ndërkombëtar i Kosovës po konsolidohet fuqishëm. Ditën e Hënë me datë 1 Shkurt, me një ceremoni solemne virtuale, do të firmoset formalizimi i marrëdhënieve diplomatike mes Republikës së Kosovës dhe Shtetit të Izraelit.  Firmosja zyrtare e lidhjes së marrëdhënieve... 

Albin Kurti paralajmëron ankesë për vendimin e Gjykatës Supremes

Albin Kurti, kandidati i Vetëvendosjes për kryeministër, ka paralajmëruar ankesë ndaj vendimit të Gjykatës Supreme, me të cilin i ndalohet kandidimi për deputet atij dhe të gjithë atyre që janë të dënuar për vepër penale në tri vitet e fundit. Nga një tubim i VV-së në Prizren, Kurti ka thënë se “ende s’e ka parë vendimin, e se do ta analizojë pastaj”. “Do... 

Gjykata Supreme ua lejon kandidimin Liburn Aliut dhe Labinotë Demit ndërsa Kurti mbetet jasht

Gjykata Supreme ka vendosur për ankesat e subjekteve politike, ku nga pesë ankesat të subjekteve politike, dy prej tyre janë pranuar pjesërisht. Lideri i Lëvizjes Vetëvendosjes, Albin Kurti ka mbetur jashtë listës. Në vendimin e Supremes thuhet se kandidatët për deputetë Liburn Aliu dhe Labinotë Demi Murtezi, t’i përfshijë në listën e kandidatëve për deputetë. Ndërkaq,... 

Në demokracitë, përdorimi i pushtetit arbitrar konsiderohet mallkim

,, Në thelb, kufizimi kushtetues në fuqi,  është një tipar  i demokracisë,  ku kërkon respektimin e shtetit dheligjin.,  Ali Hertica  Në demokracitë, përdorimi i pushtetit arbitrar konsiderohet mallkim për sundimin e ligjit. Në thelb, kufizime kushtetuese në fuqi, një tipar kyç i demokracisë, kërkon respektimi i shtetit ligjor, a ka respektim... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress