Home » Archive for 24 Mars, 2021

Pozita e shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc ePreshevë

Refik Hasani,  në panelin e tryezës http://www.kosovalindore.com/wp-content/uploads/2021/03/Refik-Hasani-ne-panelin-e-tryezes-Pozita-e-shqiptareve-ne-Medvegje-Bujanoc-e-Presheve_.mp4  Pozita e shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc e Preshevë Tema e diskutimi ishte, edhe pas Referendumit të mbajtur më 1 e 2 mars 1992.Prishtina dhe Tirana zyrtare, të jen zëri dhe ndërtojn një... 

Pluralizmi poltik në demokraci dhe kohëa modern

Ali Hertica  Me Pluralizmin, demokracinë dhe njohuritë politike, politologu dhe filozofi Hollandez Hans Blokland ka shkruar shumë së bashku. Për shkrimin e këtij libri, autori u frymëzua nga pyetja se çfarë mundësish demokratike kanë ende qytetarët bashkëkohorë për t’i dhënë një drejtim të përbashkët shoqërisë së tyre. Mbi të gjitha, ai beson se drejtimi... 

Lufta e Kosovës dhe bombardimi i NATO-s kundër Serbisë dhe “haxhiqamilizmi”

Në agun e mileniumit të tretë, populli Shqipëtar i Kosovës, kishte arritur nivelin e vetëdijësimit, që të gjente rrugën e duhur për t’u çliruar, e që për fat të keq për pjesën më të madhe të këtyre mileniumeve e kishte kaluar nën robëri të huaj. Shqipëtarët në përgjithësi, pas Gjergj Kastriotit vetëm në rastin e shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë Londineze,... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch