Home » Archive for 1 Prill, 2021

1975-1982 KRIJIMI I LËVIZJES PËR PAVARËSINË E KOSOVËS (PKMLSHJ-LRSSHJ)

«Në vitin 1981 u shtrua kërkesa për konstituimin e Kosovës në Republikë. Në prapavijën ekërkesës qëndronte besimi se problemi shqiptar në Jugosllavi esencialisht reduktohej në tëdrejtën për t’u konstituuar si plotësisht i barabartë me të tjerët, si shtet me të gjitha të drejtatidividuale dhe kolektive që i gëzonin republikat (shtetet) në bashkësinë e republikave(shteteve)... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch