Home » Archive for 8 Maj, 2021

Finalizohet marrëveshja për formimin e koalicionit qeverisës në Preshevë

Mbrëmë Pdsh, PVD, LR dhe UDSH kanë finalizuar marrëveshjen për formimin e koalicionit qeverisës në Preshevë Bisedimet katërpalëshe për formimin e qeverisjes së re në Preshevë, kanë mbetur të finalizohen me nënshkrimin e marrëveshjes për bashkëqeverisje. Këto do të jenë pozitat udhëheqëse në qeverisjen e ardhshme lokale të Komunës së Preshevës: Kryetari i... 

SHTKKLP organizon konferencë shkencore, me temë : “ZEJTARIA DHE TREGTIA NË LUGINË TË PRESHEVËS DHE NË VISET SHQIPTARE”

N J O F T I MShoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës, me seli në PreshevëO R G A N I Z O NKonferencë shkencore, me temë : “ZEJTARIA DHE TREGTIA NË LUGINË TË PRESHEVËS DHE NË VISET SHQIPTARE”Nëntemat: -Fillet e zejtarisë dhe tregtisë.-Zejtaria dhe tregtia pas Luftës së Parë Botërore.-Zejtaria dhe tregtia pas Luftës së Dytë Botërore.-Zejtaria... 

Të amnistosh një kriminel është vetëvrasje

Mr.Ali Hertica  Si kanë ndërgjegjëje pushtetarët dhe kalaboracionisti dhe të gjithë ata që votuan Ligjin për amnistinë, t’i vizitojnë varrezat dhe familjet e dëshmorëve, derisa vrasësve të tyre ua falën krimin dhe tu pagush rrymen ështe vetëvrasje  “?!!  Falja është megjithatë një aspekt i moralit personal e të gjithëve dhe nuk do të jetë... 

Dy histori kineze me President Shqiptar

Nga Ramiz LUSHAJ 1. Gazetari çam i gazetës “Kosova” në Tiranë shkruante rreth seancave gjyqësore ndaj Nexhmije Hoxhës në Gjykatën e Kryeqytetit, ku në një rast, qysh në titull të faqes së fundit, ironizonte dhe Mao Ce Dunin, ish Presidentin e Kinës (1954-‘76). Asokohe në seancën e rradhës, korrespondenti në Tiranë i “Zhemin Zhibao” (ma e madhja gazetë në Kinë,... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch