Home » Archive for 10 Nëntor, 2021

Politika e solli Republikën buzë greminës

Ali Hertica  Njohësit e skenës politike në vendin tonë, duke parë dhe duke analizuar procesin e shtetndërtimit për gati dy dekada që po lëmë pas, e me fokus të veçantë këtë dekadën e fundit të passhpalljes së pavarësisë, vlerësojnë se është kjo politikë e papërgjegjshme kosovare, që e ka degraduar shtetin, saqë edhe në dhjetëvjetorin e shpalljes së pavarësisë... 

Botim i ri: ARBËRESHËT – Midis realitetit dhe mitit (vështrim i shkurtër historiko-kulturor) – monografi

Doli në qarkullim libri “ARBËRESHËT – Midis realitetit dhe mitit (vështrim i shkurtër historiko-kulturor)”. Në këtë libër trajtohet historia emigruese e Arbëreshëve, vuajtjet dhe përpjekjet e tyre për t’u natyralizuar në Atdheun e ri; gjendja politike, shoqërore, ekonomike e kulturore që nga koha kur u mërguan e deri sot; roli i Skënderbeut në... 

Fanatiku konservator në politikë është një demagog klasik

Mr.Ali Hertica  Fanatiku konservator dëshiron të mbajë atë që ka dhe ka frikë nga frikshme, sepse më i fortë, Anderi. Këto dy linja kryesore në psikikën e fanatizmit konservator janë të mbështetur fort në keqkuptimin se civilizimi është diçka që qëndron ende,ky keqkuptim ka të bëjë me qëllimet e tij të këqija. Këto synime janë të bindin një audiencë pa ndonjë... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress