Home » Lajme, Opinione » Afaristi më i sukseshemë nga Kosova në Gjermani ,,BATATINADERGARDENPROFI,,

Afaristi më i sukseshemë nga Kosova në Gjermani ,,BATATINADERGARDENPROFI,,

Ali Hertica 

Çdo burr që kupton problemet e mbarëvajtjes së një shtëpie

është shumë më afër kuptimit të problemeve të mbarëvajtjes së një vendi.”- është shprehur  Amrush Batatina duke theksuar mjeshtërisht në një fjali të vetme aftësitë e papërsëritshme të mesimdhënesit, që nga ekuilibri i drejtë, aftësia për përshtatje, detyrat e shumta, ndjesh­mëria dhe shpirti i lidershipit.  Amrush Batatina na rrefen  si filloi Biznes e tijë në Gjrmani për rregullimin e parqeve të qyteteve në gjramani me firmen e tij ,,BATATINADERGARDENPROFI,,  në komunen e  Krefeldit.

Biznesi im është i vecante për punim  dhe rregullimin e parqeve të qyteteve të Gjermani si dhe rregullimin e infrastrukturës  së banimit të lagjeve Gjermane..

 Punëtorët  shqiptarë, të cilat  punoin  çdo ditë, në të gjitha nivelet e jetës, sipërmarrje, politikë, jetën kulturore ose shoqërore, arsim apo dhe në familje. Qëllimi im  kryesor është të kultivojë më tej një platformë ideale ku  mund të ndajnë bashkarisht ide, të ndërtojnë marrëdhënie të reja, të përftojnë projekte të reja, si dhe t’i vënë në jetë ato duke punsuar mërgimtar shqiptar të tëgjitha trojeve tona ku flitet shqip për tu ndihmuar për ta bërë një jetë sa ma të mirë dhe familja e tyre të janë të knaqur.

Gjatë punës për këtë hulumtim dhe këtë projekte,  puntorët shqiptarë dhe profesioniste të kemi zbuluar tërësinë e zotësive të çmuara, që mergimtarët te sjellin në jetën e tyre  biznesi të kompanive, organiza­tave dhe institucioneve. Dëshmitë dhe këshillat e këtyre mergimtarëve që punoin  në firmën ,,BATATINADERGARDENPROFI,,  të suksesshme dhe unike, të cilit për këtë punë  të  hulumtim, nxorën në pah një mesazh të rëndësishëm, të cilin të gjithë mergimtarët duhët ta mbajmë fort mirë parasysh, vetë-vlerësimi,dhe qëndrueshmëria, pasioni dhe ambicia  ku mund të na prijnë drejt suksesit në karrierë. Dhe mbi të gjitha, është plotësisht e mundur të gjendet drejt­peshimi i duhur mes punës dhe familjes, tha Amrush Batatina për firmën e tij  që në punen ti jap ni pasqyr tek shtetit Gjerman se Kosovarët jan të zot ku do që të jen për të ndertuar jetën e tyre pa u bërë barrë e askujt.

Përveç kësaj, përmise ishë msimëdhënsi nga Kosova Amrush Batatina , thot se  argumentet në bazë që mund t’i gjeni në këtë hulumtim, do të arrini të kuptoni se diversiteti është një mjet i shkëlqyeshëm për zgjerimin e mundësive për sipërmarrjet ku do që të jetë ku , mundëson një shfrytëzim më të mirë të kapitalit njerëzor, duke i sjellë vlera të shtuara sipërmarrjes, qeverisëjes, shoqërisë, pra krejt botës sonë

Çdo ditë takojmë  mergimtarë të mrekullueshme, që kanë  fuqinë frymëzuese për të  punuar , të  një qëndrueshmërie të  bërjes së  shumë gjërave të arritura dhe  njëherësh, ndjeshmërinë, vlerat morale, shpirtin e lidershipit, aftësitë komunikuese, vizionin, frymën e skuadrës, këmbënguljen, fleksibilitetin dhe pasionin.

Të gjitha këto cilësi i bëjnë vetëm mergata shqiptere  ku jan të pranishm në qdo vend  në Eu , tani më shumë se asnjëherë tjetër, si një pasuri e vlefshme e shoqërisë sonë në jetën sipërmarrëse, universitete, si dhe në institucione publike, në parlament, media, art dhe në fusha të tjera, ne jeten e mergimtari.

 Amrush Batatina tregon se  mergimtarët shqiptar kanë cilësi të veçanta nga të tjerët , të tilla në qdo nivel të lartë profesionalizmi,  gjithëpërfshirëse, etikë të jashtëzakonshme, aftësi për detyra të shumëfishta, si dhe ndjeshmëri.

Ndaj dhe  në fush të  sipërmarrjes, administrata publike dhe çdo fushë tjetër duhet të inkurajojë e nxisë kontributin e aftësive dhe pikave të forta dalluese të të dy gjinive, në mënyrë që ato të zhvillohen  bota modern tha Batatina . Diversiteti u bën mirë jo vetëm kompanive tëketushëme, por mundëson edhe anë të mira për shoqërinë dhe ekonominë si një e tërë. “Ngritja e Firmave shqiptare në diaspor  do të thotë ngritje e ekonomisë sonë dhe ngritje e vendit tonë… Duhet të sigurohemi që… dikush është në krah të tyre dhe  do jemi qdo hërë më  të fort .” mergata shqiptere  në Gjermani dhe gjetiu po fitojnë fuqi që mund të sjellë një perspektivë të ndryshme në vendimmarrje në shoqerinë  Europiane . Unë besoj vërtet se çelësi i suksesit nuk qëndron vetem në vendin kah vjenë  po ku do që jeton kurë merrë qdo gjë me  seriozitet e më shumë

Nuk do mungon suksesi tha Batatina.

Është shumë e rëndësishme për suksesin e një drejtuesi te firmesBATATINADERGARDENPROFI ,,të ketë aftësi komunikimi shumë të mira me qeverin Gjermane dhe qytatarët e këtushëm  . Një menaxherë e mirë është ekspert klasik i komuni­kimit. Me shumë rëndësi është edhe ndërmjetësimi me gjakftohtës dhe punë të mirëfillët  tësinqeritetit tek pun  pefundimtare tha Batatina drejtori i firmës sërregullimit të kopshteve dhe infrastruktures lokale Amrush Batatina  Unë do të doja gjithashtu të theksoja nevojën për të qenë krijues dhe të mos ngelet mbrapa nga zhvillimet teknologjike modern edhe vendi imë  nga un vi Koosva,ku se shpejti do te filloim edhe ne qytetet tona për këtë punë të nivelit Europian dhe metoda Gjrmane.

“Drejtuesit  e margatës kan më pak gjasa të marrin pozi­cione ekstreme dhe kanë më shumë vullnet të angazhohen në analiza më cilësi më të lartë. E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, diversiteti mund të parandalojë të gjitha  mashtrimet korporative, sepse ka më shumë gjasa që mergimtaret Kosovar ta sfidojnë menaxhimin më çështje “të paepura.”Mergimtaret i karakterizon imagjinata dhe intuita, vendosmëria dhe vullneti për t’i çuar punët deri në fund për qka jan të  përcaktuar . Mergata shqiptere janë të kujdesshme që në çdo angazhim të mos harrojnë detajet dhe hollësitë, që shpesh marrin shumë vlerë qe

kanë vetëvlerësim të fortë dhe respekt për veten, ato arrijnë të imponohen në shoqëri e familjeku jeton tha Amrush Batatina.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch