Home » Lajme » Ambasadorja amerikane në Beograd znj.Vorlik: SHBA nuk përkrah dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës që shpien në ndarjen e Kosovës !

Ambasadorja amerikane në Beograd znj.Vorlik: SHBA nuk përkrah dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës që shpien në ndarjen e Kosovës !

Ambasadorja e SHBA-ve në Beograd zonja Mery Worlik në një intervistë për gazetën serbe “Politikas” është shprehur qartë rreth raprotve dhe angzhimit të diplaomcisë amerikane në Serbi dhe në raport me Kosovën. Ajo ka dkalaruar se “Uashingtoni zyrtar e mbështetet fuqimisht dialogun mes Kosovës dhe Serbisë si një proces tejet të rëndësishëm për të ardhmen e rajonit” Mirëpo, sipas amabsadores amerikane, kthim të situates mbrapa nuk ka dhe se ndarja e Kosovës nuk është e pranueshme, sepse për diplomacinë amerikane çështja e statusit dhe e kufijve të Kosovës ka përtfunduasr njëherë e përgjithmonë.

“Kur flasim për reformat e Brenda Serbisë, që janë të rëndësishme për rugën e saj drejt BE-së për Serbinë edne duhet të punohedt në këtë drtejtim. Në ketë kontgekst bashke¨punimi me vendet dfqinje dhe dialogu i filluar mes Prishtinës dhe Boegrdait kanë rëndësi të vecantë për perspektivëne rajonit..” ka phuar amabsdadorja amerikane znj. Worlik

Se për cfarë arësye dikur ndarja e Kosovës ka qenë e pranueshme për Uashingtonin, ndërsa tash së fundit kundërshtiohet kjo ndarje? Kësaj pyetje mabsdadorja amerikane në Beograd, gazetes serbe në vazhdim ju është përgjigjur se “ne kemi thënë vazhdimisht se duhet shikuar gjithnjë përpara dhe jo më mbrapa. Prandaj për SHBA-të, po e përsëris, se çështja e kufijve dhe statusit të Kosovës është një cështje zgjidhur sepse siq e dini rreth 70 shtete e kanë njohur shtetione ri të Kosovës, për cka edhe Gjykata Ndërkombëtare të Drejtësisë ka qenë shumë e qartë rreth statusit të Kosovës. Mendoj se është me rëndësi që të fokushemi tash e tutje në bashkëpunim dhe avancimin e marrëdhëniet të dy shteteve mes veti, atij të Serbisë dhe Kosovës…”, njofton AIK “Presheva Jonë”

Ndërsa rreth zhvillimve në veri të Kosovës diplomatja amerikane në fund është përgjigjur se “Natyrishte, ne i përkahim cdo përpjekje të marëdhënieve në favor të bashkëpinimit dhe konstruktive të popullit të Serbisë dhe të gjithëve popujve të Kosovës, por po e komnfirmoje asesi kontekstin se rishikimit të çështjes së statusit dhe të tërësisë territoriale..”

Preshevë, 6 qershor / AIK-Presheva Jonë

My student http://firstessaywritinghelp.com/ teacher is taking the reins on lesson plans, management, assessing, and he’s slowly finding a nice little groove

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress