Home » Lajme » ATIFETE JAHJAGA,VIZITA JOTE TURISTIKE NE AMERIKE, NUK MUNDET TE QUHET ZYRTARE

ATIFETE JAHJAGA,VIZITA JOTE TURISTIKE NE AMERIKE, NUK MUNDET TE QUHET ZYRTARE

ATIFETE  JAHJAGA,VIZITA JOTE TURISTIKE NE AMERIKE, NUK MUNDET TE QUHET ZYRTARE DHE E PROGARMUAR NUK PATI ATE VELER DHE ATO REZULTATE QE ESHTE SHPRESUAR NGA  POPULLI  YTE.   By:Bahtir Hamza, author,editor. Monday, March-12/03/2012 4:31 AM   Thema;VIZITA TURISTIKE PRIVATE E ATIFETE JAHJAGES NE AMERIKE.   Atifete  Jahjaga, vizita jote ne Amerike nuk i ka sherbya aspak funksionit qe ti kryan si persidente e Republikes se Kosoves.Por, dhe as me intrevisten tende dhene  z.S.Gashit per RTK-en,ne lajemt qendrore ,me 11.Mars.2012. nga N.Yorku, nuk e ke metivuar  dhe nuk e ke justifikuar mire kete vizite.   Shtrohet pyetja: Çka perfitoj Republika e Kosoves  dhe shqiptaret “kosovarjotë” te Kosoves nga vizita turistike- private e juaja Atifete Jahjaga, dhe garancia qe ta dha skretarja e SHBA-së, zonja Helery R.Clinton, Kosoves.Çfar garancije konkrete dhe Çfare rezultate.?!   TI ne  N.York, ne paradhomen e dhomes e hotelit,aty ku ti flije  me para te popullit, je takua me zonj.Heleray  Clinton,e ardhure enkas nga Ushaniktoni per tya, dhe thau se ajo do te ndihmon dhe do te mbeshte plotesisht ecurit e Kosoves, per ne BE, dhe zonja.Helery Clinton, pershendeti “Fusnoten 1244” qe i dhe mundësi Serrbisë për në Bashkimin Europjan.   Zonja.Helery  Clinton, nuk e ka  te qarte dhe nuk e njefe  historin e popullit shqiptar,1271-1912-2008.Nuk e ka te qarte roberin e popullit shqiptar ,si dhe as jeten e rand te popullit qe jetojne sot ne Kosove,si dhe as asimilimin e shqiptarve ne kuader te te hujave. Zonja.Helery  Clinton,nuk i ka te qarta  rrethanat dhe kushtet e  Kosoves, gjate luftes dhe pas luftes per Kosoven, dhe keto i kishte dhe i ka te qarta z. Bill Clintoni. Zonja.Helery  Clinton, Urone “Fusnoten 1244”.sepse eshte rezulltat i pa aftesise dhe i mangesise se vetëdijes politike nacionale te vet shqiptarve per shtetin e Kosoves,se udhehqejes te qevris THAQI.2.     “Fusnota 1244” eshte rezulltat i pa aftesise  dhe mangesise  e juaja Atifete Jahjaga, qe e kryesoni  shtitin e Kosoves, si presidente.Nje fjale e urte e popullit thote:” qeveria e Thaqit.2.”Ne vend qe te rregullon vetullat, ia xorri vet syt’’ Kosoves,qe eshte NUSE  ME PETKUN E YJVE.    Moj ti “Sokolesh” e Gjakoves, Atifete Jahjaga, ,  viziten tuaj ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes,nga vizita private te pa palinfikuar dhe te pa merituar dhe te pa programuar nga agjenda e presidences se shtetit te Republikes se Kosoves, ju  e ktheni ne visit pune.!!!! Dhe deklaroni:Se ju,” duhet te merrni pjese ne samitin e grave te botes”!.   Moj ti “Sokolesha” e Gjakoves,Atifete Jahjaga, ju jeni  kryetare  e  nje shteti apo jeni  kryetare  bashkimit te grave te Republikes se Kosoves.?!   Ti je kryetare e nje shteti, Atifete Jahjaga, vjen ne Amerike, ne samitin e grave te  botese, nderkoh kur dihet se ne Republiken e Kosoves, ekziston Shoqata e bashkimit te grave te Kosoves, dhe eshte gjallë ende  kryetarja e ksaj Shoqate. Kishte me ken e udhese ,e , edhe me e arsyshme qe ne kete samit te grave te botes, te jete pjese marrse, ai grup grashe udheheqese qe eshte ne krye te ksaje Shoqate, do te dijne dhe do te jete e aft me mire, qe te prezentojne DHUNEN,Terorin, qe eshte ushtruar mbi to, mbi grate shqiptare ne Kosove,gjate luftes nga Policija dhe paramilitaret Serrb, nga Ushtria Çetnike e Sllobodan Miloshevicit, si dhe nga diktatuar e sistemit komunit jugosllav. Ti si presidente aktuale sot e Republikes se Kosoves ,kurre nuk munde ta pasqyrosh realisht kete dhune dhe kete Teror te grave te Kosoves. Mepas ne intervist tende thoni:”Fusnota 1244.I hap Kosoves prespketive”.   REZUALUTA 1244.FUNDOS  KOSOVEN SI VAPORI I TITANIKU.   Moj ti “Sokolesha” e Gjakoves,Atifete Jahjaga,nuk na spjegove se ku eshte ajo prespektiva konkrete, a mundet te krahasohet ajo,me perfitimin e Serrbise per ne BE,qe Serrbia plotesoi,mbasi qeveria e Thqit 2. Ngjalli kete rezulaut 1244.e cila ishte ne mbrendesin e GJND-së,me Fusnot te nenshkruar me marrveshje me Banim ne Bruksel,gje qe Serrbia perfitoi statusin  per hyrje ne BE.dhe  nuk ka pase fare nevoj te paraqet Thaqi, 2. Kete rezulut Ne politiken e tije per Serrbine .   –         Po Kosova,çka perfitoje nga Serrbia,?! Pas tri pikave te qeveris Thaqi.2. –         Po Kosova, çka perfitoj nga kjo marrveshje ne Bruksel me nje vit bisedimesh?! –         Pse ne keto Bisedim midis Prishtines dhe Beogradit nuk u aktivizzua Azem Vllasi,e Iljaz Kurteshi,qe njohi shume mire politiken serrbe.?!   E din ti Moj Atifete Jahjaga e Gjkoves,se “Fusnota eshte AKT Historik, nuk eshte e perkoshme, nuk eshte :”flusk bore”qe ti  si presidente qe je sot  ende nuk e din prapasken e ksaje FUSNOTE, dhe nuk e njef politikene Serrbise, e as nuk i parashikon plotesiht pasojat e saje te randa per shqiptaret per kulturen dhe token e shqiptarve, qe kjo FUSNOT lene mbrapa.gje qe Fusnota e Thaqit 2.ka damtue shume  rand  interesin  shtetror nacional kombetar te Republikes se Kosoves.   Per te vertetua  kete gje qe them:Ja  po ua sjelli ne mendje nje problem konkret qe eshte evident qe nga viti 1999. Gjate viteve te luftese 1998-1999. Ne veri te Mitrivices ne tri komunat qe ka pase te banuar  shqiptar-e edhe serrb bashke, nuk ka pase UÇK-a, asnje shtab te luftes.Atje nuk ka kene asnje njisit luftarak te UCK-es.   Ndersa ne  vitin  2004. Ne ambijentin Salle, te Kinemas “ABC” ne Prishtinë,ne perfajqesin  e qeverise se THAQIT.1.nga anetaret e tia, Ramadan Avdiu, e Blerim Peci,(sot ambasador i R.Kosove ne Suedi,) U fuqizuan serrbet e vriut me strukturat paralele  po nga vet kjo qeveri  qe eshte sot ne pushtet dhe me  ndihmen e  komandatnti te  KFORIT qe ne ate kohe ishte Italian.   Qe ta dishe edhe me mire, nje nga keto pasojate qe la kjo  marrveshje me Fusnoten 1244. Fuqizon nderkombetarisht strukturat paralel ne very te Mitorivces, dhe te komunave Serrbe e Boshnjake atje, dhe problemin kriminal te Serrbve dhe te UDBAshve, serrboshqiptar, te veriut e kthen ne problem politik,gje qe FUSNOTA e Edita Tahirti.THAQI.2.ua jepe statusin  e barabart Serrbve e boshnajkve e UDBAshve shqiptar te Kosoves,si shtet formues te Republikes se Kosoves, me te drejten nderkombetare  pa shkeputje nga Kosova, por nen mvarsin e Serrbise,gje qe serrbet hyjn e dalin dhe bejen Çef, dhe Çka te dojne ne Kosove.   Moj ti “Sokolesha” e Gjakoves,Atifete Jahjaga, e kupton ti kete:Kjo eshte gozhda e Nasradinit, qe ua dhate  ju, ju, ju popullit te mjer shqiptar, shtetit te me te ri te Europese,Republikes se Kosoves, edhe gjeneratave ne vijim,gje qe brezat ne vijim  kan me pase shume pengesa,  shume mund,dhe  shume veshtire te te rrexohet kjo FUSNOT.   Me pas ti ne Intrevisten tende te RTK-es, nga N.Yorku,thua :”Se rrugen e Kosoves e kane pengua 5(pese) shtet te bashkimit Europja qe ende nuk e kan njofte Kosoven shtet.”! gje qe nuk eshte e vertete.   Moj ti “Sokolesha” e Gjakoves,Atifete Jahjaga, rrugen e Kososves  drejt BE-së,nuk e  kan pengua 5 shtet e bashkimit Europjan. –         Shkaku kryesor te mos aprovimit te mosnjohjes  te ketyre 5 shteve te BE-së,te Kosoves,si shtet  eshte qeveria Thaqit 1. Dhe qeveria Thaqi 2. –         Shkau kryesore te mos aprovimit te mosnjohjes te ketyre 5 pese shtetev te BE-es, eshte konkretishte Diplomacia dhe vetedija  e ulete e vet shqiptarve,te pavetedishem te vet qeveris Thaqi 1.dhe Thaqi 2.veqoje:Skender Hyseni,Vlora Çitaku,Enver Hoxhaj, Behxhet Pacollit,qe qeshtje e Kosoves e kan paraqit ne OK, dhe ne shtete te tjera, si qeshtje te Jugosllvise, si shperberje e Jugosllvise,e jo si Toke atdhe te shqiptar e te Roberuar nga Serrbet Çetnik nga Jugosllavet komunista. –        Shkaku kryesor te mos aprovimit te mosnjohjes  te ketyre 5 shteve te BE-së,te Kosoves, jeni ju konkretisht ti Atifete Jahjaga, qe ti vet e ke paraqit Kosoven ne Amerike si qeshtje te Jugosllvise,ctijo fjlen tende :”Kosova  e dalur nga shpreberja e Jugosllvise,” e nuk e ke paraqite Kosoven te roberuar nga Serrbia e nga Jugosllvisa. -Shkaku kryesor te mos aprovimit te mosnjohjes  te ketyre 5 shteve te BE-së,te Kosoves, jeni  ju, jeni ju, konkrtisht JU qe ndihmuat nepermjet marrveshtjes se nenshkruar  tinxesh, kunder deshires se popullit, pa miratimin e parlamentit te Kosoves,pa kushte, qe ju Serrbise ia hapet  rrugen  drejt  BE-së, Kurse ju  e kthyet Kosoven  mbarpa.Ju e bête Kosoven :”Republike Isalmike Terroriste”.Ju e bête Kosove “shtet i krimit te DROGES e te korrupcionit ” edhe  ju  u bête pengesa  kryesore per zhvillimin dhe progresin e shtetit te ri te Europes ne Rajon dhe ne bote qe Kosoven e late pa emerin Republike,  e late Panjohje te shteteve te botese, e late  me FUSNOT.e late me nje YL.   Mepas Moj ti Atifete Jahjaga, nga Gjakova, ju prekeni nje tem me shume randesi, problemin e krimit dhe te korrupcionit ne Republikene Kosoves, dhe lufta kunder tije.Ti moj Atifete Jahjaga, ti mendon se nga Amerika me mbeshtetjen e Amerikes  do ta realizoni kete dukuri , kete plage te shtetit, dhe erdhe ne Amerike per te gjete ILAQIN qe  ta  sherosh kete smundje te  pasherushme te pushtetarve te Kosoves,te qeverise dhe te shtetit qe ti kryeson te shume shqiptarve qe nuk kane as ndergjegje e as moral qe perbehen nga Elementet e perzira Kriminale, qe perbehne nga ideologjia komuniste….   Atifte Jahjaga,ti ke ardhe ne Amerike dhe hera me pare, ke kerkuar ndihm nga amerikanet, per te luftua korrupcion ne Kosove, per shqiptaret ne mes vet shqiptarve.A e dine ti moj “Sokolesh” Atifete Jahjaga, se ne  Republiken e Kosoves, ekziston Shoqata jo politike, kuder korrupcionit me kryetarin zotin.Hasan Petrenin,qe ka dhene shume suksese dhe shume rezultate te shkeqyeshme…. Tani ti vjen ne Amerike si Presidente e shtetit dhe kerkon ndihme, mbeshtetje per te luftua korrupcionin.Ti si presidenet e vendit e ke nenvlersua luftene e kesja Shoqate,e ke nenvlersua pune e ndershme te disa shqiptarve qe ka bere lufte dhe qe lufton per korrupcion ne R.Kososves,per mese vet shqiptarve, dhe qe eshte active  edhe sot, dhe ti vjen ne Amerike per te i kerkua ndihme Amerikse, per te luftua korrupcion e shqiptarve ne Kosove, dhe eshte shume intersante,qe ti na paske formua edhe “Keshillin kombetare te krropcionit”.haj medet o medet….   Ja, pra  sa eshte dija jote Atifete Jahjaga, vjen ne Amerkin dhe kerkon ndihme per te luftu korrupcion ne Kosove,per shqiptaret kunder shqiptarve, nder kohe kur TI e  ke shoqaten te formuar atje qe e lufton korrupcinon ne Kosove. Mdet o Medet…. Ti thua :”qe  jemi ne shtet krijmi”, nderkohe  Republiken e Kosoves  ka 4 (kater) vite qe eshte  e formuar shtet ne vete, dhe zyrtarisht njifet nga 88. Shtet te Botes.Ndersa fusnota dhe ngjallaj e Rezulutes 1244.nga qevria Thaqi 2. Ka prek ndergjegje e ketyre shteteve dhe i ka bere te dyshmit  ne njohjne e tyre ne “Republik Demokratike Pralametare e Kosovese”. Ndersa me.5.6.7.Mars. 2012. U bene manifestin i EPOPES se UCK-ës, dhe Nata e zjarreve te Adem Jasharit.Date e shenuar hitorikisht ne te cilen  ishte nder qe te ishe  TI ne Kosove,ne vendin tend dhe  te kryesoje grupe te vizitave ne familje te deshmorve dhe enkas ne Familje e Adem Jasharit, ne Prekzin Heroik, ne Drenicen me TRI LEGJENDA.Por ja,qe je shtatzean,je me Barrë, qe je frikgua se mos pote bjen sehire(mëgji) ose mos po te bijne mesyesh,grate familjev te Deshmorve gje qe per kete fest kombetare ke shkue ne Amerike privatisht.   NE MUNGES TE MOSNJOHJES TI ATIFETE JAHJAAGA LUTESH DHE LAVDROHESH   Atifete Jahjaga, moj ti “sokolesh” nga Gjakova, viziten private qe bere ne Kishen Ortodokes te Bostonit USA,aty ku ka punuar dhe kontribuar,patrioti i shquar Fanoli,dhe perfitimin e ksaje vizite  kerkon ta kethje motivin si nje lidhje te interesit te dyanshem  per ta  motivuar si bashkpunim dhe shkembim experience, per te perfituar dijet, dhe te rejat e shkences bashkohore dhe mjeksore me Universitetin te  Darmuntit  dhe te Prishtines,gje qe mundohesh te arsyetosh viziten private tende.   Ti vjen  ne Amerik, dhe reklamon aftesit e tua, qe lavderoheshe, per takimim me Helery Clinton, per takim me ambasador te tjere,per ndihme e krropcionit qe do ta jep Amerika, per marrveshje  Univrsitare dhe shkembim reciprok shkencor, misimdhenes, kur dihet se ne Kosove, funksionojn dhe jane Univeristet amerikane,ne baze te ideve qe jane hedhur me perpara nga Shoqata PENA SHQIPTARE.   PERHIRE TE SE VERTETES Te i kujtojme zonjese Atifte Jahjaga,e, dhe mbare Opinjonit publike kombetare shqiptar mbrenda dhe jasht atdheut, se ideja  e bashkpunimit midis Universiteteve te Amerikes dhe te Univeristetit te Prishtines, ishte dhe eshte nje kontribut pune e  Shoqatese PENA SHQIPTARE. E Prof.Dr.Gjyltekin Shehut,e Prof Ahmet Kelemnedit,e Prof.Nimanit perkethyes anglisht shqip,Dhe e kryetarit te saje Bahtir Hamza, Te ksaj Shoqate. I cili ndertoi uren e pare  lidhje me Uiversitetin e Colorados, dhe nga ky shkas pershendes te dy miqet tane amerikan,qe jan anetar te Shoqates PENA SHQIPTARE,te cilet jane miqe te pare dhe me te nderuar qe kontribuan ne kete marveshje. Te dy miqet tane ameriken,z.Fred Keihel.Dr. si dhe Jon Harriet,Askew,Dr.qe jan ANETAR NDERI te Shoqates PENA SHQIPTARE dhe miq te gjithe popullit te Kosoves, qe i nderojm dhe i rrespektojem, qe ju kan dhene ndihmes femjive jetima dhe femijve te sëmuar te Komunes se Malisheves,ne Kosove, dhe kane ngelur miq te paharruar   historikisht ne mendje dhe ne zemer te popullit te ndershem te Kosoves.Njikosisht  keta miqe te nderuar dhe te pa harruar,u garantuan qe ti iu ipet e drjeta  studentve te Univeristetit te Prishtines, te  vashdojne studiemet  Universitar  ne Universitetin e Colorados ne SHBA.   Marrveshja  ne mes Shoqates Pena shqiptare dhe Universitetit te Colorados, u mbeshtet ne keto kritere: studentet  qe kishin te drjet te vazhdonin studimet ne Unversitetin e Colorados, duhen te ishin student te rregullt,pjese marrs active ne Univeristetin  e Prishtines me dokumeta te rregullat ligjore te kofirmuara,nga kuadri Edukus-arsimor i  Universitetit.Kriter i  domosdoshem per te vazhdua sudimet ne Universitetin e Colorados ,dhe nji kusht i domosdomsh per te permbushur marrveshjen e  nenshkruar me VULE, midis meje dhe mids miqev te nderuar  amerikan dhe te Univeristetit  Colorados. Po nese doni qe ta  vertetoni kete  mund te ju epi argumentet dhe faktet konkrete per afatin kohor.2005-2006.me Univeristetin e Colorados,dhe me  miqet tan amerikan.   E nderuar Atifete Jahjaga,jam une qe hodha hapin e pare dhe vura gurin e themelit te kesaje marrveshje bashkpunimi, midis Univeristetit te Colorados dhe te Prishtines,  per marrveshje bashkpunimi dhe shkembim  eksperienecesh e  ideshe praktikash dhe progarme zhvillimi te edukimit dhe te perparimit si ngritje dhe njohje intelektuale  midis dy Unveristetetve gje qe eshte nji bashkpunim i fryteshem dhe nji lidhje miqesore si gur themelor.   Ne mbeshtje te ides time qe une kam dhene atehera, shume nga kuadrat  e Universitetit te Prishtines, pas meje kan bere marrveshje bashkpunimi, dhe jane derguar student shqiptar  ne Colorado,ne  SanTiago, ne N.York.Po ashtu marveshtje te tille bashkpunimi me Universitein e Colorados ka lidhe edhe Univeristeti i Tetoves dhe i Shkupit, por duhet te veqohet se  nji ide e till u konkretizua  me hapjen e shume Universiteteve amerikane ne Kosove. Me pas ti thua ne intervisten tende,te RTK-es,11.Mras.2012.” se simbolika e “Lidhjes se Prizrinit,” 1878, ka simboliken e Kishes Ortodokse te Fanolit ne Boston. O ZOT!!! Çlidhje eshte kjo, Çeshte ky krahasim, te lutem kur te kthehesh ne Kosove,shvletoje edhe nji hera  historin e popullit shqiptare ( te shkolles fillore dhe te mesem ) dhe  vlersoje njerin dhe tjeterin, dhe karhaso vlerat  e njeres dhe te tjeteres.Sepse  Kisha Ortodokese e Bostonit, nuk ka asgje te lidhur me Lidhjen e Prizrenit.Hejjjjj   Nderkoh Ti president e shtetit te  Kosoves ke udhetuar privatisht per  ne Amerike,ne Boston ne Kishen Ortodokse, kur ti je me Barrë,je shtatzane,Ti je  muslimane, dhe me emocione je luture,para varreve te Nolit Ortodoks, dhe te Faik Konices,Katolik, qe femija ytë te kete vyrtytet dhe vetit  e ketyre patriotve te ndershem, por lutjet tua jane te kota…     Moj Ti “Sokolesh” Atifete Jahjaga.jepe doreheqej mike e dashur.!   –         Ja, pra  ti  vjen ne Amerike dhe kerkon ndihme per te luftua korrupcion ne Kosove, nderkoh, kur TI, e ke atje Shoqaten te formuar qe e lufton korrupcinon ne Kosove.   –         Ti vjen ne Amerike, ne samitin e grave te botese, nderkoh, kur dihet se ne Kosove,ekzistone Shoqata e bashkimit te grave te Kosoves, dhe eshte galle  kryetarja e saje.   –         Ti thua:” qe  jemi ne shtet krijim”, nderkohe,dihet se Republika e Kosovese eshte  formua shtet  qe  4 (kater) vite dhe eshte e njohur nga  88. Shtet te botes.   –         Ti vjen ne Amerike,ne menyre private  dhe reklmon aftesit e tua, qe lavderoheshe, per marrveshje  Univrsitare dhe shkembim reciprok shkencore, misimdhënje, kur dihet se ne R.Kosoves, funksionojne zyrtarisht  Univeristet amerikane ne baze te ideve qe jane hedhur me pare nga Shoqata PENA SHQIPTARE.     vazhdon nje dite tjeter

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress